Wiebke den Broeder (oranje) traint (het hele jaar door) jong en oud in de buitenlucht: ,,Buiten word je sterk.
Wiebke den Broeder (oranje) traint (het hele jaar door) jong en oud in de buitenlucht: ,,Buiten word je sterk." Buitensport Soest

'Buitensport is voor iedereen'

11 september 2019 om 17:30 Advertorial_1

SOEST ,,Buitenlucht geeft energie en daar hoeft de zon niet eens voor te schijnen." Wiebke den Broeder vertelt met enthousiasme over haar lessen in onder meer Pilates en Bootcamp in de buitenlucht. De Soesterse sport het hele jaar door met haar klanten van Buitensport Soest.

Peter Beijer

In het zand van de Soester Duinen is een groep van tien mensen flink aan het sporten. Zij worden hoorbaar en zichtbaar aangemoedigd door Wiebke den Broeder. De groep sporters krijgt Pilates-les. Een training waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Wiebke: ,,Effectief om een sterk maar ook soepel lichaam te krijgen. Ik ben zelf mijn hele leven al sportief en wil mensen laten beleven hoe zij door bewegen en trainen met plezier kunnen werken aan hun fitheid en hun lijf."

Om fitter en dus gezonder te worden neemt men een abonnement op een sportschool. De methode van Wiebke is anders. De trainingen van Buitensport Soest worden in de buitenlucht gegeven. ,,Buiten word je sterk! Iedereen kent dat gevoel wel na een wandeling. Heerlijk voldaan thuiskomen omdat je met je hoofd in de wind hebt gelopen. Dat is de gedachte achter mijn trainingen."

JONG EN OUD De trainingen van Buitensport Soest zijn voor jong en oud en voor geoefenden en starters. Zo geeft zij les aan drie generaties. ,,Ik heb een oma, dochter en kleinkind die gezamenlijk komen sporten." Naast Pilates geeft Wiebke training in Bootcamp (kracht en uithoudingstraining) en intensive walking (stevig doorwandelen in de omgeving van Soest).

ENERGIEK De trainingen zijn het hele jaar door. ,,Ik geef Pilates in de sneeuw bij een kampvuur of in het warme zand van de duinen. Natuurlijk pas ik oefeningen aan. De omgeving, het aantal deelnemers en het weer van dat moment zijn wisselende factoren. In de regen gaan we niet in het zand liggen en doen we bijvoorbeeld een oefening met een paraplu, wanneer het bloedheet is zoeken we de koelte van de bomenschaduw op. In de wintermaanden zijn de avondlessen in mijn verlichte tuin en houden we Bootcamp op het industrieterrein. Elke les is speciaal en energiek voor iedereen."

TEGOED Om de lessen van Buitensport Soest te volgen is geen abonnement nodig. ,,Een les kost 6,50 euro. De lessen betaal je vooraf zodat er een tegoed is opgebouwd. Hoe meer tegoed je hebt opgebouwd hoe hoger de korting per les. Aan het einde van elke les drinken we gezamenlijk een bakkie koffie. Contact maken vind ik belangrijk."

Buitensport Soest is ook in te schakelen voor een buitentraining naar keuze voor bedrijven, voor, tijdens of na het werk. Een sportief kinderfeestje is ook een mogelijkheid. ,,Ik organiseer een buitenactiviteit voor het feestje met veel beweging, fun en uitdaging voor de hele groep."

a        Wiebke den Broeder, 06-47508812, info@buitensportsoest.nl, www.buitensport.nl

advertentie
advertentie