Straatgedicht
Straatgedicht Peter Nekkers - SLAS

Eerste straatgedicht in Soest

9 september 2019 om 14:03 Kunst Deel je nieuws

Op zondag 8 september onthulde de Stichting Literaire Activiteiten Soest (SLAS) haar eerste ‘straatgedicht’ bij de ingang van de Beeldentuin aan de Pimpelmees.

Poëzieliefhebber en oud-wethouder van cultuur onthulde, samen met overige betrokkenen, het gedicht ‘Steen’ dat speciaal voor deze locatie werd geschreven door Neeltje Bomen. Het werd ontworpen door Chris Rodenburg. 

 

De SLAS hoopt hiermee de aanzet te geven tot een lang gekoesterde wens: een poëzieroute door Soest en Soesterberg en gaat daarvoor de komende periode graag op zoek naar samenwerkingspartners. Het ontworpen bord kan op vele plaatsen worden toegepast: het gaat een verbinding aan met de omgeving, is mooi als object maar laat de hoofdrol aan de tekst.

Met het thema ‘Zwerfkei’ van de (in juni 2020 uit te reiken) Rinke Tolman Poëzieprijs kunnen dichters in ieder geval al aan de slag.

 

Na deze feestelijke gebeurtenis hield Frank Eerhart een lezing over de wisselwerking tussen beeld en tekst. In de daarop volgende workshop werd met veel inspiratie gewerkt rond het thema ‘Steen’ aan eigen Plint-postertjes.

advertentie
advertentie