Afbeelding
Eempers

Bedrijfsbus uitgebrand in Soest

5 september 2019 om 20:56 Brand

SOEST Een bedrijfsbus met complete inhoud is donderdagavond door brand verwoest. Voor de eigenaar bestaat er geen twijfel: de brand is aangestoken. Hij had de auto kort na zes uur in de achtertuin van een woning aan de Nieuweweg achtergelaten.

Omdat de locatie niet direct duidelijk was, werd de brandweer gealarmeerd voor een brand aan de Weegbreestraat. Daar kon men het dichtst bij de auto komen, waarvoor eerst een houten poortdeur moest worden geforceerd. De brandweer zette twee stralen in en was had het vuur snel onder controle.

Omdat er sprake was van een grote rookontwikkeling moesten de brandweerlieden gebruikmaken van ademlucht. Uit de auto werd nog een kleine gasfles gehaald die in een regenton werd gedaan om te koelen. Om de brand in het interieur goed te kunnen blussen, moesten enkele portieren geforceerd worden geopend. Na een uur kon de brandweer inrukken.

De bus moet als verloren worden beschouwd, evenals de inhoud van de bus. Voor het vaststellen van het schadebedrag moet een verzekeringsexpert worden ingeschakeld.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie