De bewuste tegels, op de avond van het ongeluk, waaraan twee meisjes letsel overhielden.
De bewuste tegels, op de avond van het ongeluk, waaraan twee meisjes letsel overhielden. Privé

Tegelongeluk met meisjes: 'Waarschijnlijk geen opzet'

5 september 2019 om 10:59 Ongeval

SOEST Bij het ongeluk met twee meisjes uit Soest, die eind augustus in Amersfoort tegen omhoog geplaatste tegels botsten en gewond raakten, is volgens de politie geen sprake geweest van opzet. ,,Er is geen aanleiding te veronderstellen dat er sprake is van een misdrijf”, aldus een woordvoerster.

Johan van Beek

Die mening deelt de vader van het zestienjarig meisje dat na een operatie vijf dagen op Intensive Care afdeling van het UMC moest blijven en nog steeds in het ziekenhuis ligt met inwendig letsel. ,,Het is te gevaarlijk om te zeggen dat het opzet was. De politie dacht op de avond van het ongeluk in eerste instantie ook dat het opzet was. Diep in mijn hart ben ik er van overtuigd dat iemand die tegels zo heeft geplaatst, maar ik denk dat het een combi was”, zegt de vader.

GELEGENHEID ,,De gemeente moet ervoor zorgen dat die tegels niet los kunnen raken. Dat is waarschijnlijk wel gebeurd, schijnbaar door de hitte of zo. Waarschijnlijk heeft iemand de tegels vervolgens zo neergezet, maar ik denk niet met de opzet om iemand te verwonden. De mogelijkheid bood de gelegenheid, zeg maar. Het is goed dat er over gepubliceerd is. Dat maakt iedereen ervan bewust hoe gevaarlijk zoiets is.”

CONTACT De vader is overigens zeer te spreken over de manier waarop de politie na het ongeval met de zaak is omgegaan. ,,Ik ben nooit eerder in aanraking met de politie geweest, maar ben onder de indruk. Ze hebben me gebeld en geappt, er is steeds contact geweest.” Hoe het ook is gegaan, hij denkt dat het moeilijk tot niet te bewijzen is dat er opzet in het spel is geweest.

GEEN ONDERZOEK Volgens een woordvoerster van de politie is er geen aanleiding te denken dat de tegels bewust of met opzet omhoog zijn geplaatst om een ongeval te veroorzaken. ,,Waarschijnlijk is er geen sprake van een misdrijf.” Een onderzoek naar een mogelijk misdrijf is dan vooralsnog niet aan de orde, en er is geen aangifte gedaan in die richting.

GEMEENTE De politie heeft de vader van het zestienjarige meisje geadviseerd contact op te nemen met de gemeente Amersfoort die verantwoordelijk is voor de staat van de fietspaden. ,,Ik heb zaterdagavond via internet een standaardformulier ingevuld, maar daar heb ik nog geen reactie op ontvangen. Die verwacht ik voorlopig ook niet.”

Volgens de politie is er melding gemaakt bij de gemeente. Een agent is later op de plek van het ongeval gaan kijken en heeft toen geconstateerd dat de tegels weer waren teruggeplaatst

ZIEKENHUIS Het zestienjarige meisje ligt nog met (pijnlijk) inwendig letsel in het ziekenhuis. De verwachting is dat het goed komt, maar dat ze wel blijvend letsel aan het ongeval zal overhouden. Ze reed op woensdag 28 augustus rond een uur of tien ‘s avonds op haar snorfiets van Amersfoort naar Soest terug. Ter hoogte van Intratuin aan de Amsterdamseweg botste ze tegen omhoog geplaatste tegels. Zij en haar vijftienjarige vriendin die achterop zat, werden gelanceerd en maakten een harde smak. De vriendin brak een sleutelbeen en hield een zware hersenschudding aan het ongeluk over. Haar moeder zei eerder deze week wel te denken dat de tegels met opzet omhoog zijn geplaatst en wil dat de politie de oorzaak van het ongeluk wel nader gaat onderzoeken.

advertentie
advertentie