Beautysalon Haleakala zet een innovatieve techniek in bij overbeharing.
Beautysalon Haleakala zet een innovatieve techniek in bij overbeharing. Astrid van den Hoek

Volledig pijnloos ontharen bij Haleakala

4 september 2019 om 17:30 Advertorial_3

SOEST Als eerste beautysalon in het Gooi maakt Haleakala in Soest gebruik van een innovatieve ontharingstechniek. SHR heet het, oftewel Safe Hair Removal. ,,De techniek met licht die bij laser of IPL (Intense Pulsed Light) gebruikt wordt, is doorontwikkeld", zegt Janny Haveman van Haleakala. ,,SHR werkt ook met licht, maar op een lage temperatuur van maximaal 40 graden. Daarmee is het veiliger, én sneller. Win-win!"

Astrid van den Hoek

Janny Haveman pluist vakbladen uit, bezoekt beurzen en volgt alle ontwikkelingen op schoonheidsgebied op de voet. ,,Dat alles om bij te blijven en om onze klanten de nieuwste en beste behandelingen te kunnen bieden", zegt ze. ,,Eerder dit jaar hebben we al een nieuwe plasmabehandeling geïntroduceerd en een speciale zuurstofbehandeling voor de huid. En nu dus weer iets nieuws. Ik had over deze behandeling op een beurs gehoord en dacht: daar wil ik meer over weten want het klinkt fantastisch! Ik ben bij de importeur in Duitsland geweest en werd nog enthousiaster."

SCHAAMTE En zo haalde Haveman een SHR-apparaat naar Soest, als slechts één van de tien salons in Nederland en de eerste in het Gooi. ,,Er is zoveel schaamte en verdriet over overbeharing. Dat zien wij hier elke dag in de stoel. Mannen en vrouwen die niet in badkleding durven, of zich schamen naar hun partner toe. Daarom ben ik zo blij dat we nu dit apparaat hebben en nog meer voor hen kunnen doen. Voor zowel mannen als vrouwen is het een uitkomst."

Bij veel ontharingsmethodes is er eerst lengte van de haartjes nodig voordat ze goed verwijderd kunnen worden. ,,Dat is voor veel mensen een drempel, want dan moet je een paar weken met die zichtbare beharing over straat waar je juist vanaf wil", stelt Haveman. ,,Bij Safe Hair Removal hoeft dat niet. Het werkt met lichtflitsen. Er zit een grote flitskop op het apparaat, waarmee je over de huid kunt glijden. Je hoeft niet flits voor flits te doen, of haartje voor haartje zoals bij elektrisch ontharen. Dat scheelt tijd en dus geld. Dat is win-win voor onze klanten."

VEILIGHEID Maar het belangrijkste argument voor Haveman om voor SHR te kiezen, is wel de veiligheid. ,,Om het zo te zeggen: je kunt een mug doodslaan met een hamer, maar je kan ook een krantje pakken voor hetzelfde resultaat. Zo is het hierbij ook. IPL en laser werken met licht van maximaal 70 graden, wat impact heeft op de huid. Bij SHR is het flitsritme heel hoog, waardoor de temperatuur omlaag kan. Die is slechts maximaal 40 graden, veel dichter bij onze eigen lichaamstemperatuur dus en daarmee veiliger. En het is net zo effectief. Er zijn veel koelelementen in het apparaat, waardoor je hersenen zowel kou als warmte tegelijk voelen. Daardoor is het volledig pijnloos. Onze collega Hanneke heeft het getest en ze vond het zelfs prettig voelen. Nou, dat heeft volgens mij nog nooit iemand over ontharen gezegd!"

Gemiddeld zijn er zo'n zes tot tien behandelingen nodig voor het juiste resultaat, geeft Haveman aan. ,,Bijzonder aan deze methode van definitief ontharen, is dat het ook geschikt is voor mensen met blond of rossig haar. En de behandeling kan ook in de zomer worden uitgevoerd, wat niet met alle behandelingen kan." Het SHR-apparaat is bovendien multifunctioneel en kan ook ingezet worden bij de behandeling van pigmentvlekken, couperose, grove poriën, acne en fijne lijntjes in het gezicht."

Tijdens de open dag op 7 september geeft Haleakala 25 procent introductiekorting bij het boeken van een behandeling. De intake is gratis.

Haleakala is gevestigd aan de Burgemeester Grothestraat 25, tel. (035) 6020488.

advertentie
advertentie