Afbeelding
Eempers

Auto's weggesleept na hevige botsing

3 september 2019 om 19:20 Ongeval

SOEST Hoewel het een harde klap was, liepen de inzittenden van de twee auto's die dinsdagavond op de Dalweg met elkaar in aanraking slechts licht letsel op. Na onderzoek door ambulancepersoneel hoefden ze niet naar het ziekenhuis. De twee auto's waren total-loss en moesten door een berger worden opgehaald.

Het ongeluk gebeurde doordat een bestuurder bij het verlaten van een uitrit geen voorrang verleende aan de bestuurster die op de Dalweg richting Steenhoffstraat reed. Omstanders ontfermden zich direct over de inzittenden. Zij waren er gezien de schade er goed van afgekomen.

Omwonenden klaagden erover dat er afgezien van de overal geldende snelheidsbeperking geen maatregelen zijn genomen op de Dalweg. Hoewel dat in dit geval niet vaststaat, wordt de weg vaak als racebaan gebruikt. Dat levert niet zelden gevaarlijke situaties op, ook door automobilisten die de zijstraten, uitritten en parkeervakken evenwijdig aan de weg verlaten en daarbij achteropkomend verkeer te laat in de gaten hebben. Omwonenden lieten weten graag te zien dat er op enkele plaatsen in de weg drempels worden aangelegd om de snelheid doorgaande weg te verlagen.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie