SEC-Althius
SEC-Althius Ronald Kersten

Wisselende resultaten voor clubs uit Soest

1 september 2019 om 11:05 Voetbal

SOEST Met wisselvallig resultaat hebben de vijf Soester voetbalverenigingen de eerste bekerronde afgewerkt. SEC kreeg onder leiding van nieuwbakken coach Rein Westra de grootste nederlaag om de oren, terwijl Hees er lustig op los scoorde.

Ton van Zoeren

Rein Westra had tegen derdeklasser Altius personeelsproblemen. De Soester eindigde het duel met acht spelers door blessures en een rode kaart. SEC hield tot twee minuten voor rust de schade beperkt op 0-1. De tweede helft brak de onderbezetting de groenwitten op, en liep de eindstand op naar 0-7. Toch was de oefenmeester niet ontevreden. ,,De tweede helft ging het pas fout. De eerste helft hielden we goed stand. Er zijn zes jongens op vakantie, en dat zijn allemaal basisspelers. Als ik zie hoe er de eerste helft gevoetbald werd, dan zie ik het positief in. Volgende week druppelen er weer jongens binnen, en dan maar hopen dat ze weer geen gekke vakantie plannen.'' Op de vraag wat hij aantrof bij SEC bij zijn start, is hij duidelijk. ,,Er moest veel neergezet en gepraat worden. Ik sta er nu positief tegenover, want er is een hoop opgelost. Ik zie het groeiende. Ik wil de gezelligheid terug hebben. Als die terug is komt de rest vanzelf. De trainingen worden goed bezocht.'' Hij waagt zich zelfs aan een prognose. ,,Daar ben ik duidelijk in. Ik denk bovenin het rechter rijtje. Het niveau is wel van dien aard dat we er nog wel aan moeten werken. Maar vooral de boel bij elkaar houden is belangrijk."

HEES Hees maakte de hooggespannen verwachting van de aanhang waar en vermorzelde vierdeklasser KVVA met 0-8. De club van de dit jaar aangetrokken trainer Rob van Gardingen heeft zich op alle fronten enorm versterkt en kon dit seizoen wel eens de verrassing worden van het Soester voetbal. De ouverture was in ieder geval uitstekend te noemen. In Amersfoort tikten de roodwitten KVVA van de kunstmat. Doelpuntenmakers waren Yesse Smulders (2x), Leroy Voskuilen (3x), Marvin Snijders (2x) en Dion Looysen(1x).

VVZ VVZ'49 trof in DEV een bekende van vorig seizoen. De ploeg van John van Loen maakte dit keer geen fout en versloeg de ploeg die VVZ'49 vorig seizoen in de slotfase van de competitie het extra moeilijk maakte met 2-0. Van Loen was tevreden. ,,Het gaat steeds beter. We zijn bijna klaar voor de competitie.'' Floris de Boer en Joey van de Bedem zorgden voor de doelpuntenproductie.

VLIEGDORP Raymond Lantinga, coach van 't Vliegdorp, zag zijn pupillen met 2-1 verliezen van Faja Lobi. In een sportieve wedstrijd kwamen de Soesterbergers door een strafschop op achterstand. Vlak voor rust tekende Mike Ligtvoet voor de gelijkmaker. Direct na rust kwamen de geelzwarten door een communicatiefout weer op achterstand. Die fout bleek later fataal.

SO SOEST In en tegen Renswoude mocht SO Soest opdraven tegen de plaatselijke trots, die op eigen veld altijd moeilijk te verslaan is. De ploeg van coach René van der Kooij kwam al snel op een 2-0 achterstand. Ondanks de vele kansen kwam SO Soest die tik niet meer te boven.