Dr. Strangelove
Dr. Strangelove ANP Foto

Dompel jezelf onder in de Koude Oorlog met Dr. Strangelove

28 augustus 2019 om 13:39 Film

DEN DOLDER Liefhebbers van zwarte humor en de Koude Oorlog kunnen zaterdag 31 augustus hun hart ophalen met de film Dr. Strangelove. De klassieker wordt op Vliegbasis Soesterberg getoond. 

Dr. Strangelove is een digitale restauratie van de Stanley Kubrick klassieker. De film is een politieke satire over hoe wederzijdse paranoia leidt tot een atooomoorlog tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie. De drie rollen van de president van de VS, de legerkapitein en de archetypische Dr. Strangelove worden allen door dezelfde acteur vervuld: Peter Sellers.

ZWARTE HUMOR Stanley Kubrick regisseerde eerder andere klassiekers als 2001: A space Odyssey, A Clockwork Orange en The Shining. Dr. Strangelove was eerst bedoeld als serieuze thriller, maar tijdens de productie vond Kubrick dat een politiek standpunt over de Koude Oorlog beter uit de verf zou komen met komedie als boventoon. 

VLIEGBASIS SOESTERBERG De vliegbasis is een voormalig militair vliegveld nabij Soesterberg, tussen Utrecht en Amersfoort. Het vliegveld was een thuisbasis van de Amerikaanse luchtmacht tijdens de Koude Oorlog. Sinds 2008 fungeert een groot deel van het terrein als natuurgebied onder beheer van Stichting Het Utrechts Landschap. 

Dit jaar is door provincie Utrecht uitgeroepen tot themajaar Koude Oorlog. Daarom kunnen inwoners en bezoeker speciaal kennis maken met schuilplaatsen, verhalen en ander cultureel erfgoed uit de periode 1945-1991. Dr. Strangelove door Cinema Buiten sluit daarop aan. 

PRAKTISCH Vliegbasis Soesterberg is te vinden op de Hertenlaan in Den Dolder. De deuren gaan om 20.00 uur open en de film start om 21.00 uur. Reguliere tickets kosten 12.50 euro. Studenten of mensen in het bezit van een U-pas of CJP betalen 10 euro. Cineville-houders mogen de film gratis bijwonen. Tickets zijn aan de kassa op locatie te koop of via deze website

advertentie
advertentie