Teamfoto selectie
Teamfoto selectie Paul van den Deijssel

Yourlease/HV Eemland debuteert a.s. zaterdag in de eerste divisie

28 augustus 2019 om 08:36 Overig Deel je nieuws

Soest – De handballers van Yourlease/HV Eemland maken aanstaande zaterdag met een thuiswedstrijd in Sporthal Beukendal (20uur) hun debuut in de eerste divisie.

De ploeg van het technische duo Bessel Grift en John van Gulik opent het seizoen tegen de degradant uit de eredivisie, het Amsterdamse Sonatech/Aristos.

Voor het Soester publiek is het een hernieuwde kennismaking met het eerste divisie niveau, vanaf de beginjaren 80 in de vorige eeuw tot aan het jaar 2006 waren de heren van AutoSmeeing/BDC, met twee korte onderbrekingen, actief op dit niveau. Menigmaal werd er toen een periodetitel in de wacht gesleept, in het seizoen 2003/2004 werd men zelfs algeheel periodekampioen en streed men met het Alkmaarse Kolping voor een plek in de Eredivisie (29 – 33 en 30 – 23 nederlagen). Vanaf 2006 acteerden de Soesters anoniem in de 2de divisie en de Hoofdklasse.

Twee seizoenen geleden kwam de samenwerking met het Amersfoortse Fulmen/Fidelitas tot stand, na een gewenningsperiode in het eerste seizoen pakten de mannen afgelopen seizoen de titel in de 2de divisie. Fulmen/Fidelitas was overigens in het seizoen 1999/2000 eenmalig actief op eerste divisie niveau.

De doelstelling voor komend seizoen is om zich te kunnen handhaven op het derde handbalniveau van Nederland.

De selectie heeft nagenoeg geen veranderingen ondergaan, routinier Jos Lans gaat op een lager niveau acteren bij de club en Scott Vorst is terug naar zijn oude vereniging Nijenrodes.

Met name van de spelers die reeds op eredivisie niveau actief waren wordt verwacht dat ze de kar gaan trekken, met doelman Dennis Diemers en de spelers Ritchie Husken, Guido Werensteijn, Tim Zwart en Thomas Visser is er zeker ervaring en kwaliteit aanwezig. Ook van het Amersfoortse talent Jeffrey van Gulik (18) kan het nodige verwacht worden.

advertentie
advertentie