Tino Martin treedt tijdens de gildefeesten twee keer in de gildetent op, eerst op zondagavond en vervolgens op maandagmiddag.
Tino Martin treedt tijdens de gildefeesten twee keer in de gildetent op, eerst op zondagavond en vervolgens op maandagmiddag. Albert den Iseger

Alle muziekgenres bij gilde

26 juli 2019 om 12:10 Evenementen

SOEST De veelzijdigheid van de gildefeesten hoeft niet meer bewezen te worden. Dat blijkt telkens uit het programma dat dit jaar qua muziek ook weer veel genres bevat. De Blaak is van zaterdag 17 tot en met maandag 26 augustus het bruisende middelpunt van Soest.

Op muziekgebied is er, met name voor het ietwat jongere publiek, veel te beleven. Op vrijdag 23 augustus zetten Memphis Maniacs en Daredevils de toon voor een muzikale omlijsting van de gildefeesten. De shows van beide bands zijn vergelijkbaar met de wervelende mash-up show die Dirty Daddies vorig jaar gaf. In ingenieuze medleys komen uit hits van alle tijden voorbij, met een hoog guilty pleasure gehalte, gelardeerd met humor.

Mr. Polska keert terug in de gildetent op zaterdag 24 augustus. Het is dan Party Night en voor die gelegenheid kunnen de bezoekers ook Josylvio en DJ Jean, samen met Maron Hill, en het aanstormend talent onder de DJ's, FRNKJE, op het podium verwachten. Vooral de jongere generaties zal de muziek bekend in de oren klinken, al spreekt DJ Jean ongetwijfeld ook dertigers en veertigers nog aan

Radio NL Drive-in Show komt zondag 25 augustus met onder anderen Tino Martin naar het feestterrein aan de Ferdinand Huycklaan. Zonder een Hollandstalige muziekavond geen gildefeesten. Met Mart Hoogkamer wordt een finalist (2016) van Holland's Got Talent in huis gehaald. Monique Smit treedt in de tent in de voetsporen van broer Jan. Nederland leerde de jongste zus van Jan Smit kennen via de realitysoap over haar broer. Nu is ze zelf zangeres en treedt ze in Soest in de voetsporen van Jan. Tino Martin gaf vorig jaar uitverkochte concerten in Koninklijk Theater Carré, het AFAS Circustheater en het Olympisch stadion en zingt deze avond ook in Soest.

De middag erna komt hij terug voor het 55-plusfestival waaraan ook Dennie Christian en poptroubadour Arnout Kas medewerking verlenen.

De gildefeesten worden maandag 26 augustus afgesloten met het Back2School Frisfeest met Supergaande en DJ Ronnie.

Toegangskaarten voor de muziekavonden op 23, 24 en 25 augustus kosten 17,00 euro (een combikaart voor drie avonden kost 44,00 euro). Entree 55+festival 11,00 euro (incl. 3 consumptiebonnen); Back2School: 8,50 euro.

advertentie
advertentie