Afbeelding
Lex van Lieshout

Soester krijgt werkstraf voor mishandelen agenten

17 juli 2019 om 19:05 lokaal

SOEST Een 39-jarige man uit Soest is woensdag door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot tachtig uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. De man heeft op Koningsdag in Soest twee agenten mishandeld. De rechter bepaalde ook dat een agente driehonderd euro schadevergoeding krijgt.

De verdachte viel op toen hij met bloed doorlopen ogen op straat liep in Soest. De politie zocht contact met zijn ouders en beloofde om hem naar huis te brengen. Toen dat echt ging gebeuren, weigerde de Soester mee te gaan. Hij sloeg twee agenten heel hard. Een agent liep kneuzingen op.

De Soester verklaarde op het bureau dat hij niet mee wilde, omdat hij zelf zijn fiets wilde ophalen. Hij vertelde daar ook dat hij door een echtscheiding in de problemen was gekomen. Hij woonde daarom tijdelijk bij zijn ouders.

Uit zijn strafblad bleek dat de Soester op 24 april, drie dagen voor Koningsdag, ook was veroordeeld. Toen kreeg hij van de rechter veertig werkstraf en een week voorwaardelijk voor het mishandelen van zijn echtgenote in Soest. De reclassering rapporteerde toen dat er problemen zijn, maar dat het geweld een eenmalig incident leek.

De officier van justitie betoogde dat het geweld tegen de agenten bewees dat het niet eenmalig was. De officier eiste nu honderd uur werkstraf, een agressietraining, verplicht reclasseringscontact en controle op middelengebruik. De officier vertelde ook dat zijn collega in april ook al streng toezicht voor de Soester had geëist, maar de rechter nam dat toen niet over.

De rechter nam dat strenge toezicht nu wel over. Alleen de werkstraf viel iets lager uit.

(JPU)

advertentie
advertentie