Queen Anouk in toepasselijk decor.
Queen Anouk in toepasselijk decor. Johan van Beek

Anouk: Queen of Rock in toepasselijk decor

13 juli 2019 om 13:27 lokaal

SOEST Anouk schreef en zong misschien wel het mooiste Songfestivalliedje ooit. In de echte muziekwereld is ze al jaren de koningin van ons vaderland. De van rockchick tot Queen of Rock uitgegroeide zangeres kreeg vrijdagavond met Paleis Soestdijk een toepasselijk decor.

Johan van Beek

Vanaf haar openingsnummer Girl hield ze meer dan vijfduizend fans ruim een uur in haar greep met onder meer Nobody's Wife en Michelle. Anouk sloot een 'Haagse avond op Soestdijk' af nadat Camiel Meiresonne, de energieke zanger van en het brein achter Son Mieux, had afgetrapt. DI-RECT vulde het 'middenstuk', samen met vier strijkers en drie blazers. ,,Je speelt niet elke avond bij Paleis Soestdijk, dus we willen er voor jullie een speciale show van maken", kondigde zanger Marcel van Veenendaal aan, waarna eerdere hits en een greep uit het nieuwe repertoire werden afgewisseld.

De drie artiesten stonden garant voor de zesde (uitverkochte) avond van Royal Park Live 2019. Op de zaterdagavond geeft Yann Tiersen een 'seated show'. De reeks van acht concerten wordt zondag afgesloten door Tom Odell en HAEVN. Dan hebben in anderhalve week tijd ruim veertigduizend mensen een concert bijgewoond. Onder hen veel inwoners van Soest, zoals ook vrijdagavond weer bleek.

DI-RECT kwam met strijkers en blazers.
Veel Soesters onder het publiek, onder wie deze dames.
advertentie
advertentie