Herman van Veen Arts Center
Herman van Veen Arts Center De Friese theaterman Folkert Wesseling.

Voorstelling over de wolf op De Paltz

8 juli 2019 om 16:37 lokaal Deel je nieuws

In het Herman van Veen Arst Center op Landgoed De Paltz is op dinsdag 16 en woensdag 17 juli om 20:00 uur de try-out voorstelling te zien van 'De Wolf, back in town'. Een monoloog over de Canis Lupus, geschreven door Folkert Wesseling en Herman van Veen. 

De wolf; het is een van de meest gebruikte personages in sprookjes, mythen en fabels. Lang leek er voor het mystieke dier enkel nog een toekomst weggelegd in boeken en verhalen, maar niets is minder waar. 

Sinds het jaar 2000 volgen natuurwetenschappers de bewegingen van de wolf in Duitsland. De verwachting was dat het dier zomaar in Nederland kon opduiken. Sinds het jaar 2000 volgen natuurwetenschappers de bewegingen van de wolf in Duitsland. De verwachting was dat het dier zomaar in Nederland kon opduiken. En nu in 2019 weten we het zeker: de wolf is "back in town". Ze zit tevreden op de Veluwe. Reden voor de Friese verteller Folkert Wesseling om een voorstelling te maken over de wolf. Een  monoloog waarin de vraag wordt gesteld: Waarom komt de wolf hier naartoe? Folkert kent het antwoord en vertelt het misschien op het 'veilige' Landgoed De Paltz. 

De toegng tot 'De Wolf, back in town', is gratis, wel graag reserveren via www.hermanvanveenartscenter.com. Meer informatie over Folkert Wesseling: folkertwesseling.nl

advertentie
advertentie