Napraten in Idea over de film The Leisure Seekers.
Napraten in Idea over de film The Leisure Seekers. Idea/SWOS

Mantelzorgers lachen samen bij film

5 juli 2019 om 19:30 lokaal

SOEST Mantelzorgers en een aantal mensen aan wie zij steun bieden, genoten vorige week van een filmmiddag van Idea en de SWOS. Ze keken naar The Leisure Seeker.

In deze film (De Vrijbuiters) maakten ze kennis met Ella en John, een echtpaar dat de zeventig al gepasseerd zijn. De twee worden geleefd door hun dokters en kinderen. Daar hebben ze op een gegeven moment zo genoeg van dat ze hun oude camper pakken, The Leisure Seeker, en beginnen aan een tocht dwars door Amerika.

ROADMOVIE Het is een intelligente en sympathieke roadmovie, gebaseerd op de gelijknamige roman van de Amerikaan Michael Zadoorian en vakkundig geregisseerd door de Italiaan Paolo Virzì. Met topacteurs Donald Sutherland en Helen Mirren. Onderweg gebeurt er van alles. Er zijn momenten van frustratie, maar ook momenten van liefde en humor. The Leisure Seeker is een film met vrolijke en zomerse accenten, waarin ook serieuze levensvragen naar voren worden gebracht.

INLEIDING Vooraf was er een inleiding van Bea Rigter, specialist taal en literatuur bij Bibliotheek Idea, en Ester Hooreman, Mantelzorgondersteuner bij SWOS.
Na afloop van de film was er volop de gelegenheid om met elkaar na te praten in de foyer van Idea, onder het genot van een drankje. Voor de bezoekers was het een moment om even te ontspannen en ervaringen te delen.

SAMEN LACHEN Bezoekers vertelden: ,,De film heeft me geraakt, het gaat over het leven zoals het is, hoe moeilijk het soms is", en: ,,Het was confronterend om herkenbare situaties te zien, maar heel fijn om dat samen te delen", en: ,,Wat was het heerlijk om met z'n allen uitbundig te kunnen lachen."

advertentie
advertentie