Remco Swaab (Bouwbedrijf Huurdeman) en Maurits Westland (Buijs Regiomakelaars): ,,Het is landelijk wonen op Soester Erf.
Remco Swaab (Bouwbedrijf Huurdeman) en Maurits Westland (Buijs Regiomakelaars): ,,Het is landelijk wonen op Soester Erf." Peter Beijer

Wonen bij historie én voorzieningen

10 juli 2019 om 17:31 Nieuws

SOEST Een historische boerderij (eind zestiende eeuw) is het centrale punt van een woonerf met huizen die in het historische/agrarische karakter passen, maar toch voorzien zijn van de duurzame noviteiten anno 2020. Het Soester Erf op de hoek van de Stadhouderslaan en de Korte Brinkweg wordt in het eerste kwartaal van het volgend jaar opgeleverd. Op vrijdag 5 juli is er van 15:30 tot 17:30 uur open huis.

Peter Beijer

Maurits Westland van Buijs Regiomakelaars en Remco Swaab, directeur van bouwer Huurdeman, geven een rondleiding op de bouwplaats. Bouwvakkers zijn druk bezig om de verschillende woningen te realiseren. Tussen al die nieuwbouw is een stokoude boerderij te zien. Liefhebbers van de Soester historie kunnen zeker hun hart ophalen bij deze oude woning die het centrale punt vormt van het woonerf.

MONUMENT Maurits Westland vertelt: ,,Deze boerderij werd ruim vierhonderd jaar geleden gebouwd. Het is met de witgepleisterde voorgevel, de lage zijgevels en de rieten kap een opvallende verschijning in het dorpsbeeld van Soest. Niet voor niks heeft deze boerderij de status van gemeentelijk monument."

AGRARISCH Het monumentale pand wordt gerestaureerd en is, zodra de bewoners in het eerste kwartaal van 2020 hun intrek nemen, een van de woonhuizen op Het Soester Erf zoals het gedeeltelijke nieuwbouwproject wordt genoemd. De woningen hebben namen gekregen die verwijzen naar agrarische gebouwen uit tijden van weleer. De Wagenloods, De Veldschuur en De Boerderette zorgen niet alleen voor nostalgische gevoelens. De namen symboliseren de stijl van de diverse gebouwen.

WALNOTENBOOM Swaab: ,,De boerderij heeft twee woningen en is het middelpunt van een gemeenschappelijk erf met een walnotenboom. Rondom het erf realiseren wij de komende maanden verschillende woningen in karakteristieke stijl. De woningen hebben een prachtig uitzicht op het weidse landschap. Landelijk wonen, maar wel op een steenworp afstand van winkels, restaurants en de weekmarkt. Het Soester Erf krijgt in totaal acht originele woningen die in prijs variëren tussen de 600.000 en 800.000 euro. De meeste woningen zijn de de deur uit"

NOG TWEE IN VERKOOP Swaab: ,,Wij hebben nog twee woningen in de verkoop, zowel de Veldschuur als de Wagenloods. Het zijn woningen waarbij niet meer geïnvesteerd hoeft te worden. De woningen zijn voorzien van hardhouten en aluminium kozijnen met trippel glas en hoogwaardige isolatie. Bovendien zijn alle nieuwbouw woningen voorzien van zonnepanelen, warmteterugwinning en een warmtepomp. Zeer energiezuinig dus en helemaal klaar voor de toekomst. Met vloerverwarming, houten binnenkozijnen en stompe deuren met rvs-beslag en saus klaar stucwerk heb je een luxe woning met mooie voorzieningen. Uiteraard zijn de nieuwe woningen gasloos."

PERSOONLIJKE WENSEN Westland: ,,De koper die nu beslist kan het interieur volledig aan de persoonlijke wensen aan laten passen. Dat geldt niet alleen voor keuken, badkamer en toilet, maar ook voor aftimmeringen, de indeling van de woning en deels van de technische installaties"

OPEN HUIS Voor geïnteresseerden is er op vrijdag 5 juli open huis op de bouwplaats van Het Soester Erf (Korte Brinkweg 51). De rondleiding is van 15:30 tot 17:30 uur, waarbij er gelegenheid is tot het stellen van vragen. Meer informatie: https://www.hetsoestererf.nl Buijs Regiomakelaars, Maurits Westland 06-52358241 soest@buijsregiomakelaars.nl

advertentie
advertentie