65-plussers en 'typische' Soesters zijn de doelgroep van deze campagne.
65-plussers en 'typische' Soesters zijn de doelgroep van deze campagne. Geldfit/Hans en Lidy Fotografie

Geldfit-campagne om schulden bij Soesters te voorkomen

2 juli 2019 om 13:43 Nieuws

SOEST Uit verschillende recente onderzoeken blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders geen geld opzij zet. Geldfit is gestart met een campagne binnen de gemeente Soest, die specifiek is gericht op het vinden en bereiken van mensen met een risico op betalingsachterstanden. De campagne is een initiatief van Geld Op Orde Soest (GOOS), uitgevoerd door Geldfit. Bij de campagne wordt verwezen naar de website Geldfit.nl. Op Geldfit.nl kan iedereen een korte test invullen en krijgen ze praktische tips voor hun financiële situatie.

Wethouder Liesa van Aalst over deze samenwerking: ,,Gemeente Soest werkt samen met Geldfit om inwoners snel en laagdrempelig antwoord te geven op de vraag: hoe sta ik er financieel eigenlijk voor? Als dan blijkt dat overzicht mist of er al financiële problemen ontstaan, dan kan GOOS deze mensen helpen om snel weer orde op zaken te stellen en zich weer zeker te gaan voelen. Kortom, GOOS kan met deze campagne in contact komen met mensen die anders nog geen contact zouden leggen. Met deze vroegtijdige bewustwording kunnen we schulden voorkomen."

TYPISCHE SOESTERS Op basis van een onderzoek naar betalingsachterstanden is voor een eerste campagne gekozen voor twee soorten inwonergroepen die Geldfit actief gaat benaderen. Dit zijn inwoners van 65 jaar en ouder en typische Soestenaren met een gemiddeld inkomen en een gemiddeld huishouden. Dit zijn niet de mensen waarvan je in eerste instantie verwacht dat zij risico lopen op schulden. Toch wijst onderzoek uit dat deze groepen weinig reserves hebben. Een preventieve aanpak bij deze doelgroep werkt juist heel goed.

Nathalie Eilander, projectleider bij Geldfit: ,,Ons doel is voorkomen. Dat is immers beter dan genezen. Door juist deze mensen te benaderen om een check op Geldfit te doen, een soort financiële APK, willen we ervoor zorgen dat zij op tijd de juiste adviezen krijgen en zo dreigende financiële problemen kunnen voorkomen."
Meer informatie op Geldfit.nl.

advertentie
advertentie