Afbeelding
Eempers

Kundic wil eerst reacties Oude Tempel inventariseren

2 juli 2019 om 06:35 lokaal

SOESTERBERG Er komt na de zomervakantie een vervolg op de bijeenkomst van vorige week donderdag in de Ceciliakapel van Kontakt der Kontinenten over de bouwplannen voor het gebied Oude Tempel. ,,Dan gaan we opnieuw in gesprek met betrokken inwoners van Soesterberg", aldus wethouder Nermina Kundic. Zij heeft onder meer het project Hart van de Heuvelrug in haar portefeuille.

,,Afgelopen donderdag hebben we veel emoties geproefd en veel reacties ontvangen tijdens de inloopbijeenkomst over de plannen voor het landgoed achter Oude Tempel. In totaal waren zo'n vijfhonderd omwonenden en andere belangstellenden uitgenodigd voor de bijeenkomst. Circa zeventig omwonenden en belangstellenden waren aanwezig en deelden hun wensen en bedenkingen met de wethouders en de ambtenaren."

Omdat de gemeente het belangrijk vindt om aan alle gevoelens recht te doen, ,,gaan we nu eerst inventariseren wat we gehoord en meegekregen hebben via de vele ingevulde reactieformulieren", aldus de reactie van de wethouder.

Op de avond zelf liepen de emoties soms hoog op en waren de reactie bijna zonder uitzondering negatief. ,,Handen af van Oude Tempel" was de boodschap die de tegenstanders van bouwen in het bosgebied de gemeente meegaven. Ze waren vooral ook ontstemd dat een plan, dat al vijftien jaar geleden voor het eerst ter sprake kwam, nu nog als actueel wordt beschouwd. De tijdgeest is sindsdien veranderd maar dat geldt niet voor het plan Oude tempel, zo zeiden ze.

Er werd ook gesuggereerd dat in Soest mogelijk eerder plekken voor bebouwing in aanmerking komen dan in Soesterberg. Als dat zo is, zou het gebied Oude tempel behouden kunnen blijven, daarmee echter voorbijgaand aan het feit dat woningbouw in Oude Tempel juist bedoeld is om in Soesterberg meer woongelegenheid te scheppen en zo bijvoorbeeld ook het voorzieningenniveau op peil te kunnen houden.

advertentie
advertentie