Wouter concentreert zich
Wouter concentreert zich Pascal Losekoot

Wouter Terlouw (8 jaar) uit Soest wint NK schaken

29 juni 2019 om 21:22 Sport/sport Deel je nieuws

Wouter is zaterdag tijdens de Chessity Nationale Pupillendag 2019 in Meppel met overmacht eerste in de groep tot en met 8 jaar geworden. Bijzonder was dat hij alle zeven partijen won. Hij mag zich daardoor een jaar lang jeugdkampioen van Nederland t/m 8 jaar noemen.

Wouter zit in groep 4 van basisschool De Driesprong in Soest en leerde op zijn vierde schaken van zijn vader. Inmiddels is hij lid van de schaakverenigingen in Soest en Hilversum en wordt hij getraind door de bekende Soester schaakcoach Pascal Losekoot. Tijdens het toernooi werden alle wedstrijden direct samen geanalyseerd. Zowel Wouter als Pascal vonden de partij tegen de kampioene van vorig jaar het mooist: daarbij werd met zwart de partij gewonnen door middel van stikmat in zet 33.

Aan het toernooi namen in totaal 120 schakers uit het hele land deel, verdeeld over drie leeftijds-categorien: H (t/m 7), G (t/m 8) en F (t/m 9). Ze moesten zich eerst via regionale kampioenschappen kwalificeren. Wouter kwalificeerde zich in in maart tijdens de Pupillendag van de regionale SGS schaakbond.