Afbeelding
Eempers

Geen maatregelen op kruispunt na verkeersongeluk

28 juni 2019 om 16:21 lokaal

SOESTERBERG Hoewel zij betreuren dat op het kruispunt Rademakerstraat-Kampweg-Banningstraat een verkeersongeluk is gebeurd, delen burgemeester en wethouders niet de mening van Gemeentebelangen Groen Soest (GGS) dat de voorrangaanduiding op het kruispunt op zijn minst onduidelijk is, waardoor er een verhoogd risico is op verkeersongevallen.

Volgens het college van B&W wordt de voorrangssituatie duidelijk aangegeven. Deze is ook voldoende zichtbaar. Op het wegdek staan haaientanden en er staan borden langs de weg die de voorrangssituatie aangeven. Ook is het fietspad van de Kampweg zichtbaar en is dit aangegeven met bebording. Daarnaast moeten gebruikers van het fietspad voorrang verlenen aan het verkeer op de Kampweg. Wél is het een kruispunt waar meerdere verkeersstromen op verschillende locaties bij elkaar komen waardoor dit een drukker kruispunt is dan de nabijgelegen kruispunten.

Volgens B&W zijn op korte termijn geen maatregelen noodzakelijk. Daarnaast staat de Kampweg en dit kruispunt, samen met een aantal andere wegen in Soesterberg, op de planning om heringericht te worden. Dit maakt onderdeel uit van het Masterplan Soesterberg. Na de zomervakantie start de voorbereiding van deze werkzaamheden en de participatie met de bewoners.

advertentie
advertentie