Een elektrische bus van vervoerder U-OV.
Een elektrische bus van vervoerder U-OV. ANP Foto

'Soest wil bus tussen Soesterberg en Utrecht centraal behouden'

27 juni 2019 om 09:47 lokaal

SOESTERBERG De gemeente Soest wil dat de rechtstreekse busverbinding tussen Soesterberg en Utrecht Centraal blijft. U-OV, die het openbaar vervoer in de regio Utrecht regelt, wil deze verbinding opheffen. ,,Voor reizigers uit Soesterberg is dit een forse verslechtering van het busvervoer. Het college doet daarom een dringende oproep aan U-OV om dit plan aan te passen", schrijft zij.

Wethouder Nermina Kundic: ,,Veel reizigers uit Soesterberg maken iedere dag gebruik van de bus naar Utrecht Centraal. Zij moeten straks overstappen in Zeist. Deze verslechtering van het busvervoer komt op een moment dat Soesterberg behoorlijk gaat uitbreiden. En we willen juist dat inwoners meer gebruik maken van de fiets en het openbaar vervoer. Dit plan werkt daar niet aan mee."

In het vervoerplan van U-OV komen geen U-OV bussen meer door het dorp Soesterberg. De bussen stoppen alleen nog langs de provinciale weg N237. Het college verwacht dat met alleen haltes langs de provinciale weg het aantal busreizigers afneemt. Door de grote afstanden naar de bushaltes, zijn ze minder toegankelijk.

Het college doet in een brief een dringende oproep aan U-OV om het vervoerplan aan te passen: ,,Graag ziet het college dat U-OV in het definitieve vervoerplan in elk geval de rechtstreekse verbinding naar Utrecht Centraal behoudt en ook de centrale bushaltes in het dorp aan blijft doen."

advertentie
advertentie