Jolanda Los: ,,Het is niet belangrijk om een product af te sluiten, maar om te beoordelen hoe de financiële situatie van de klant is.”
Jolanda Los: ,,Het is niet belangrijk om een product af te sluiten, maar om te beoordelen hoe de financiële situatie van de klant is.” JLFA

Advies op maat van Jolanda Los

3 juli 2019 om 17:31 Nieuws

SOEST Het geven van financieel advies is een vak apart. Door voortdurend wijzigende factoren, zowel in- als extern, moet een adviseur altijd scherp en alert zijn. Jolanda Los heeft haar sporen verdiend in de financiële wereld en is sinds kort zelfstandig adviseur.

Peter Beijer

Ga het gesprek met Jolanda aan en zet haar een complex financieel vraagstuk voor. Dan is zij in haar element. Zelf zegt zij daarover: ,,Dat is het leukste van dit vak. Het uitzoeken, het regelen en het organiseren van bijvoorbeeld een financiering voor een woning. Mensen zien daar vaak tegenop. Ik kijk ook verder. Wat soms niet mogelijk lijkt, kan ik toch voor een cliënt regelen." ,,Voor starters bijvoorbeeld is een starterslening een mogelijkheid om toch die woning te kunnen kopen. En voor senioren kan ik toch die overwaarde uit de stenen halen, zodat ze financieel meer te besteden hebben."

AANSPREEKPUNT Eén aanspreekpunt voor deskundig financieel advies, zoals men dat vroeger bij de bank gewend was. Dat is wat Jolanda met haar onderneming, Jolanda Los Financieel Advies, wil zijn.

MAATWERK ,,Ik geef onafhankelijk, eerlijk en duidelijk advies over onder meer hypotheken, schadeverzekeringen of een overlijdens- of arbeidsongeschiktheidsverzekering. Een huis kopen en daarbij een hypothecaire lening afsluiten is iets wat je maar een paar keer in je leven doet. Ik heb bij onder meer de SNS Bank en een onafhankelijk advieskantoor ervaring opgedaan in het advies geven over woningfinanciering en alles wat daarbij komt. Dit advies is maatwerk en afgestemd op de persoonlijke situatie en wensen."

ENERGIEBESPARING Jolanda geeft een voorbeeld: ,,Wanneer je energiebesparende maatregelen voor je woning wil treffen dan zijn er allerlei aantrekkelijke financieringsmogelijkheden. Bijvoorbeeld een Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds. Maar ook een aantal banken hebben speciale financieringsmogelijkheden. De lening is bedoeld voor bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen of de aanschaf van een zuinige hr-ketel."

AFLOSSINGSVRIJ Jolanda. ,,Er zijn grote groepen vijftigplussers die een aflossingsvrije hypothecaire lening hebben. Veel van hen realiseren zich niet dat de rente van die lening rond de pensioendatum niet meer aftrekbaar is. Maar nog ingrijpender is dat je bij afloop van de lening opnieuw in gesprek moet met de bank over het continueren of aflossen van de lening. Eigenlijk moet je, minimaal tien jaar voor je AOW-datum, bekijken wat je met de lening gaat doen. Financiële planning is anticiperen op de toekomst. Ik help en adviseer daar graag bij."

TRANSPARANT Jolanda wil vooral een transparant advies geven. Ook de kosten voor haar dienstverlening zijn glashelder. ,,Vooraf krijgt de cliënt het dienstverleningsdocument waarin de globale kosten vermeld staan. Ik zorg dat de afspraken duidelijk vastgelegd worden zodat de cliënt precies weet waar hij aan toe is en geen verrassingen achteraf krijgt. Ik leg een eerlijk tarief neer en kan producten aanbieden van bijna alle banken en verzekeraars. Maar in dit vak is het niet het meest belangrijk om een product af te sluiten, maar om te beoordelen hoe de financiële situatie van de cliënt is en of alles goed geregeld is."

Voor het maken van een afspraak (thuis of bij Ondernemershuis Birkstaete) of meer informatie:

a Jolanda Los Financieel Advies, info@jolandalosfinancieeladvies.nl, www.jolandalosfinancieeladvies.nl, tel: 06-15238151

advertentie
advertentie