Soester landschappen
Soester landschappen S.Sjollema

Matthieu Wouters exposeert met Soester landschappen in Amsterdam

19 juni 2019 om 19:10 Nieuws

Op vrijdag 28 juni 2019 openen drie kunstenaars de expositie "Tegenwicht" in Art Chapel in Amsterdam.

In Tegenwicht is het beste werk verzameld van kunstschilder Matthieu Wouters, fotograaf Caroline Steman en beeldhouwer Eric Hermes.

Matthieu Wouters woont sinds 2004 in Soest en schildert sindsdien de prachtige Soester natuur. In ontelbare kleuren groen, verbeeldt hij het gevarieerde landschap met bossen, weilanden, duinen en vennetjes rond Pijnenburg. Het vormt een tegenwicht voor zijn Amsterdamse stadsgezichten maar ook voor het werk van Eric Hermes en Caroline Steman in wier werk respectievelijk de mens en de sporen die de mens nalaat centraal staat.

Matthieu Wouters (1959) schildert zijn kleurrijke en eigenwijze landschappen en stadsgezichten vol en dik in de verf. Wouters zet zijn kunst af tegen al te brave schildertradities.

Caroline Steman (1963) fotografeert leegstaand industrieel erfgoed. Achtergelaten decors verwijzen naar de activiteiten van degenen die alweer zijn vertrokken. Als tegenwicht blijft hun verhaal op de locatie hangen.

Eric Hermes (1958) roept met intiem en soms gedurfd mannelijk naakt de vraag op wie de regie voert: de beeldhouwer of zijn model? Laten zijn bronzen beelden (en tekeningen) de emoties van de modellen zien of bieden de mannen hem tegenwicht door te bepalen wat hij mag uitbeelden?

Matthieu Wouters rondde in 1984 de kunstacademie aan het Sint-Lucas in Hasselt (B) af.
Eric Hermens voltooide de Koninklijke Academie in Den Bosch en de Academie St. Joost in Breda. Caroline Steman fotografeert al sinds haar 8ste en genoot haar opleiding bij Fotogram in Amsterdam.

Art Chapel (de kunstkapel boven restaurant As)
De expositie is van 29 juni tot en met 7 juli 2019 te zien van 12 tot 20 uur in de tentoonstellingsruimte aan de Prinses Irenestraat 19-1, 1077 WT, Amsterdam (Beatrixpark)

advertentie
advertentie