Soester Elftal-Soester Legends
Soester Elftal-Soester Legends Ronald Kersten

Legends maatje te klein voor ploeg Van Asch

23 juni 2019 om 12:46 Sport

SOEST De tweestrijd tussen het Soester Elftal en de Soester Legends is zaterdag eenvoudig met 8-2 gewonnen door de jongelingen onder leiding van coach Henk van Asch. De 'oudjes' kampten met de generatiekloof en dwongen coach Peter Visee tot veel doorwisselen en zelfs extra spelers in het veld.

Ton van Zoeren

De vierhonderd toeschouwers die waren afgekomen op de jaarlijkse wedstrijd van het Soester Elftal op het veld van VVZ'49 zagen uiteindelijk dat Hospice De Luwte de grote winnaar werd door een collecte, waardoor De Luwte binnenkort een cheque tegemoet kan zien. Nadat in de vorige twee edities voor Hooglanderveen en de voormalige profs van FC Utrecht was gekozen, is er dit keer de voorkeur voor een Soester onderonsje met De Legends. Een ploeg die op papier grote namen herbergt. Trainer Peter Visee heeft had naast zijn basiself een bank om van te smullen met ondermeer Robert Roest, Hidde Reitsma, Loek Vermeulen, Marcel van Essen en Alemdar Kurt. Maar ook tussen de lijnen loopt er met Gijs Schaap, Jordie Brouwer en Patrick Dorrestein veel oude glorie rond, die laten zien dat ze hun balbehandeling nog niet kwijt zijn.

UITSMIJTERS Trainer Henk van Asch had een greep gedaan uit de vijf voetbalverenigingen die Soest rijk is en ziet zijn team al snel op een 2-0 voorsprong komen. Het brengt zijn collega Visee tot wanhoop. Druk ijsberend voor de dug-out probeert hij het tij te keren. ,,We hadden vooraf elkaar beloofd om voor zo'n goed mogelijk resultaat te gaan en hebben eerst uitsmijters gegeten. Misschien wel teveel uitsmijters, want het begin was dramatisch'', moppert Visee. Ook Gijs Schaap, clubtopscoorder bij VVZ'49, weet zich geen raad en staat zich, zojuist gewisseld, te verbijten. ,, Ja, dit is een ziekmaker. Elke keer als wij bijna scoren, maken zij een doelpunt.'' Zijn zoon Tristan vraagt of hij soms moet invallen voor hem. Maar senior wijst dat lachend af:,, Ach, ik moet er zo weer in en dan komt het wel goed.''

VAR Patrick Dorrestein en Jordie Brouwer ogen fit. Vooral Brouwer (40) weet de versnelling nog te vinden. Met zijn befaamde linker knalt hij er nog lustig op los. ,,Toen ik acht jaar terug stopte met voetbal ben ik gaan tennissen om me fit te houden.'' Dit jaar is hij weer begonnen als voetballer in een 35+ team. ,,Het blijft een mooi spelletje en vooral dit soort potjes met oude bekenden'', zegt Brouwer, die er prat op gaat dat hij op vijf minuten na de hele wedstrijd heeft meegedaan. Peter Visee krijgt de lachers op zijn hand wanneer hij in een overtreding op Marcel van Essen een strafschop ziet. Hij vraagt arbiter Marcel van Schalkwijk om de beelden terug te zien. Na het bestuderen van de beelden op de telefoon van Visee besluit Van Schalkwijk toch de elfmeter toe te kennen. ,, Tja, je kunt tegenwoordig alles zien op een mobieltje. Het was een honderd procent penalty'', legt Visee met stalen gezicht uit.

SERIEUS ,,Er was vandaag geen eer te behalen hier'', legt Van Asch serieus uit. ,,Ik had De Legends hoger ingeschat, maar dat is er totaal niet uitgekomen. We hebben ze echt niet gespaard na de rust. Ik zei tegen jongens ga gewoon maar door voor de dubbele cijfers.'' De Soester krijgt felicitaties, maar is daar niet trots op. ,, Dan zeggen ze dat het mooi is voor je palmares, maar ik snap ook wel dat wij vandaag geen grootste prestatie hebben geleverd.'' Felicitaties waren wel welkom bij Loek Vermeulen . De Soesterberger was één van de drie doelmannen bij De Legends. Dat hij de nul hield was welkom. ,, Natuurlijk is dat lekker. Al is het alleen maar om dat uit te spelen tijdens de derdehelft.'' Voor Gert van de Munt kwam zijn voorspelling uit. ,,Ik had al gezegd dat we zouden verliezen. Kijk, het grote verschil is dat zij nu in het eerste elftal spelen en wij twintig jaar geleden.''

GEEN ONTZAG De ploeg van Van Asch heeft een makkelijke middag. Voor jonge talenten zoals Rishendly Maduro, Ferry de Beer, Luuk Ouderdorp is het genieten en leren om in zo'n ambiance te spelen met veel publiek en gerenommeerde voetballers om zich heen. De aanstormende talenten hebben echter weinig ontzag en spelen voornamelijk de eerste helft de ploeg van Visee van de mat. ,,We hebben steeds onze doelstelling moeten bijstellen en als je dat maar genoeg doet haal je het altijd'', legt de Baarnaar uit, die zijn ploeg de tweede helft uit het dal zag klimmen, en zelfs nog tweemaal wist te scoren, zodat de eindstand nog enigszins dragelijk bleef, maar dat was ook te danken dat Visee af en toe wat extra spelers mocht opstellen. Na afloop is er verbroedering in beide kampen. De derde helft gaat wel gelijkwaardig op tijdens de gezellige afsluiting met een drankje, hapje en muziek.

Doelpuntenmakers Legends: Marcel van Essen, Jordie Brouwer. Soester Elftal:  Jorney Kappenberg, Saddy de Koning, Luuk Ouderdorp, Marvin Snijders, Rishendly Maduro.

advertentie
advertentie