3 werken van de kunstenaars
3 werken van de kunstenaars C.Steman

Matthieu Wouters exposeert met schilderijen Soester landschap in Amsterdam

22 juni 2019 om 20:20 lokaal Deel je nieuws

Op vrijdag 28 juni 2019 openen drie kunstenaars de expositie Tegenwicht  in de Art Chapel Amsterdam.

Soester kunstschilder Matthieu Wouters exposeert zijn beste werk  samen met fotograaf Caroline Steman en beeldhouwer Eric Hermes. Wouters woont sinds 2004 in Soest en schildert sindsdien de prachtige Soester natuur. In ontelbare kleuren groen, verbeeldt hij het gevarieerde landschap met bossen, weilanden, duinen en vennetjes rond Pijnenburg. Het vormt een tegenwicht voor zijn Amsterdamse stadsgezichten maar ook voor het werk van Eric Hermes en Caroline Steman in wier werk respectievelijk de mens en de sporen die de mens nalaat centraal staat.

Matthieu Wouters (1959) schildert zijn kleurrijke en eigenwijze landschappen en stadsgezichten vol en dik in de verf. Wouters zet zijn kunst af tegen al te brave schildertradities.

Caroline Steman (1963) fotografeert leegstaand industrieel erfgoed. Achtergelaten decors verwijzen naar de activiteiten van degenen die alweer zijn vertrokken. Als tegenwicht blijft hun verhaal op de locatie hangen.

Eric Hermes (1958) roept met intiem en soms gedurfd mannelijk naakt de vraag op wie de regie voert: de beeldhouwer of zijn model? Laten zijn bronzen beelden (en tekeningen) de emoties van de modellen zien of bieden de mannen hem tegenwicht door te bepalen wat hij mag uitbeelden?

Al met al een gevarieerde, kleurrijke en toegankelijke tentoonstelling die te zien is van 29 juni tot en met 7 juli 2019 van 12 tot 20 uur in de tentoonstellingsruimte aan de Prinses Irenestraat 19-1, de Art Chapel  in  Amsterdam (Beatrixpark). Een bezoek laan de expositie aat zich goed combineren met de beeldenroute van ArtZuid in de buurt. 

Pijnenburg
polder
Staalwijklaan
informatie over de expositie
advertentie
advertentie