Een herbenoeming van burgemeester Rob Metz lijkt een formaliteit.
Een herbenoeming van burgemeester Rob Metz lijkt een formaliteit. Ivo Hutten

Raad wil verder met burgemeester Rob Metz

20 juni 2019 om 06:35 lokaal

SOEST De gemeenteraad heeft unaniem besloten om burgemeester Rob Metz van harte aan te bevelen voor herbenoeming als burgemeester van de gemeente Soest. De gemeenteraad is van mening dat de gemeente Soest met Metz een positief ingestelde, gedreven en enthousiaste burgemeester heeft, die de afgelopen jaren in die rol is gegroeid. 

De huidige benoemingsperiode van Rob Metz eindigt per 28 november 2019. Hij gaf eerder aan, ook in een groot interview in de Soester Courant, graag voor een herbenoeming van zes jaar in aanmerking te komen. Hij en zijn gezin voelen zich thuis in Soest en ook de uitoefening van zijn ambt in Soest en Soesterberg bevalt hem uitstekend.

Via de Commissaris van de Koning komt de aanbeveling bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De Minister doet aan de Koning een voordracht over de herbenoeming.

Ervan uitgaande dat de procedure leidt tot herbenoeming vindt de beëdiging waarschijnlijk plaats tijdens een extra openbare raadsvergadering op 28 november 2019. Rob Metz is burgemeester van Soest sinds 28 november 2013.

advertentie
advertentie