Afbeelding

Gemeentepenning voor vertrekkende secretaris Age Veenstra

20 juni 2019 om 16:00 lokaal

SOEST Burgemeester Rob Metz reikte donderdag 20 juni de gemeentepenning uit aan Age Veenstra. Veenstra was tot voor kort gemeentesecretaris van de gemeente Soest. Jarenlang heeft hij zich ingezet voor gemeentelijke organisatie en de gemeentelijke politiek. Daarom ontving hij als erkenning de gemeentepenning van Soest. De uitreiking vond plaats tijdens zijn afscheidsreceptie in het gemeentehuis van Soest.

Sinds 2007 was de heer Veenstra als gemeentesecretaris aan Soest verbonden. In deze twaalf jaar heeft hij veel van Soest gezien en meegemaakt: drie burgemeesters, vier colleges, veertien wethouders en heel veel raadsleden hebben zijn loopbaan gekruist. ,,Veenstra is een man die veel voor onze gemeente heeft gedaan, betrokken en met een hart voor Soest. Hij stond duidelijk voor de ambtelijke organisatie, als boegbeeld en als ambassadeur. Daarnaast heeft hij zich bijzonder bezig gehouden met de organisatieontwikkeling", schrijft de gemeente.

,,Ook als ondersteuner van de raad was Veenstra er op de momenten dat het nodig was. En voorbeeld hiervan is de samenwerkingsovereenkomst Hart van de Heuvelrug. Hij ging hiermee aan de slag, wat resulteerde in een nieuwe overeenkomst waar de raad achter stond. Hij nam daarin een uitzonderlijke rol als gemeentesecretaris en ondersteunde de raad."

advertentie
advertentie