v.l.n.r. Angela Whitney, Tess Bemer en Femke Doorenbos
v.l.n.r. Angela Whitney, Tess Bemer en Femke Doorenbos De Duinkikkers - Sven van Zanten

Bemer en Whitney zwemmen naar brons op NJJK

16 juni 2019 om 22:24 Sport/sport Deel je nieuws

Het Pieter van den Hoogenband zwemstadion was het afgelopen weekend het decor voor de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenshappen. In Eindhoven kwamen de beste zwemmers bijeen om daar de strijd om de medailles aan te gaan. Tess Bemer en Angela Whitney mochten namens De Duinkikkers plaatsnemen op het podium.

Bemer zwom naar brons op de 50 meter vrije slag, waarbij haar tijd van 28.63 goed genoeg was om ook het clubrecord te verbeteren. Whitney zwom eveneens naar brons; op de 200 meter rugslag zwom ze een sterke race. Haar tijd van 2.42.73 was goed genoeg om haar eigen clubrecord scherper te stellen. Het tweetal zwom daarnaast nog viermaal in de top 10 van Nederland. Bemer werd zesde op de 50 meter rugslag, zevende op de 50 meter vlinderslag en tiende op de 100 meter rugslag, terwijl Whitney op laatstgenoemde afstand naar een zevende plaats zwom.

Femke Doorenbos was de derde zwemster an De Duinkikkers die aan de start mocht verschijnen. Zij kwam uit in de sterk bezette jeugdcategorie en de 11e plaats op de 800 meter vrije slag was haar hoogste klassering. Ze verpulverde haar PR en deed dit op de 100 en 400 meter vrije slag nog eens over. Op de 200 meter vrije slag lukte dit helaas niet, maar tijdens het toernooi werd bekend dat ze deze aankomend weekend nogmaals mag zwemmen, tijdens het NK senioren.

advertentie
advertentie