Scheele brengt Oud-Hollandse liedjes in Cabrio.
Scheele brengt Oud-Hollandse liedjes in Cabrio. Gerhard Witteveen

Meezingfeest met Dirk Scheele

14 juni 2019 om 12:00 Advertorial_1

SOEST Dirk Scheele speelt op 23 juni de voorstelling 'In Holland staat een huis', een vrolijk meezingfeest voor kinderen vanaf 2 jaar, in Openluchttheater Cabrio.

Dirk Scheele zingt al 25 jaar zijn eigen kinderliedjes en heeft inmiddels al zo'n vierhonderd nummers geschreven, waaronder een aantal grote kinderhits zoals 'Lieveheersbeestje', 'Ik loop als een beer' en 'De fruitshake'. Tijd om eens in de geschiedenis te duiken. In deze voorstelling voor jong en oud speelt Dirk de allerleukste oud-Hollandse liedjes, maar dan natuurlijk helemaal op z'n Dirks.

Kinderpopster Dirk Scheele maakt vrolijke kinderliedjes. Hij toert al 25 jaar langs theaters en poppodia in Nederland en België en is dagelijks te zien op Nickelodeon en een jaarlijks terugkerende gast in Openluchttheater Cabrio.

SKAVERSIE Scheele steekt in de voorstelling grote oud-Hollandse hits als 'Ik zag twee beren', 'Op een grote paddenstoel', 'Cowboy Billie Boem' en 'Helikopter' in een heel nieuw jasje. Wat dacht je van Hoofd, schouders, knie en teen in een swingende funk en skaversie en In de maneschijn in een fluisterversie? Met ieder liedje gebeurt wel iets leuks en verrassends. Zeker als 'Ik heb een tante in Marokko' uitmondt in een medley van een paar kinderliedjes uit andere culturen gezongen in het Nederlands.

SCHEELE Dirk Scheele is een Nederlandse gitarist, zanger, liedjesschrijver en acteur die muziek maakt voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Zijn teksten gaan over zaken en activiteiten die kinderen bezighouden, zoals de speeltuin, vakantie, de kinderboerderij en verkleden. Invloeden van rockmuziek, folkrock, blues, rap, reggae en Latijns-Amerikaanse muziek zijn hoorbaar. De Liedjesband gebruikt allerlei gewone muziekinstrumenten, maar ook pannen, emmers en toetertjes.

Scheele volgde de opleiding tot muziektherapeut aan de Jelburg in Baarn. Daarna werd hij muziektherapeut voor verstandelijk gehandicapte kinderen. Voor hen schreef hij zijn eerste kinderliedjes. De liedjes sloegen aan, ook buiten zijn werk. Daarom maakte Scheele de overstap naar het theater. In zijn theatervoorstellingen brengt hij de kinderen op speelse wijze liefde voor muziek bij. Ook maakte hij diverse programma's voor Nickelodeon (Nick Jr), zoals 'Op Stap met Dirk Scheele' en een groot aantal cd's, dvd's, tv-series en boeken.

Als klap op de vuurpijl daagt Scheele het publiek uit om samen met hem ter plekke een Nieuwhollands liedje te maken. Maar natuurlijk zullen een aantal van Dirk's eigen kinderhits ook niet ontbreken in het openluchtheater. Kaarten voor de voorstelling 'In Holland staat een huis' zijn verkrijgbaar via Bruna op de van Weedestraat of via de website www.openluchttheatersoest.nl. Meer informatie is terug te vinden op de website van Cabrio www.openluchttheatersoest.nl of via FB www.facebook.com/CabrioOpenluchttheater.

advertentie
advertentie