Het Knollenkoor en drie andere zanggezelschappen geven invulling aan het Korenfestival tijdens Zomerfeest Soest.
Het Knollenkoor en drie andere zanggezelschappen geven invulling aan het Korenfestival tijdens Zomerfeest Soest. Apollo

Korenmiddag op Zomerfeest Soest

4 juni 2019 om 13:00 lokaal

SOEST Het begon als extraatje vanwege het tienjarig bestaan van het Knollenkoor: een Korenmiddag tijdens Zomerfeest Soest. Nu staat het vijfde korenfestival voor de deur, zaterdag wederom tijdens het Zomerfeest Soest dat overigens zijn zeventiende editie beleeft.

Johan van Beek

Het succes van de eerste korenmiddag leidde ertoe dat het een terugkerend evenement is geworden en dat het Knollenkoor en het Zomerfeest een hechte band hebben gekregen, nagenoeg onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn geraakt. De Korenmiddag is vast onderdeel geworden van het jaarlijkse feest.

De optredens van verschillende koren is aan de Birkstraat een sfeervolle opmaat naar een oergezellige muziekavond en de dag erna een muziekmiddag, omlijst met tal van (familie)activiteiten.

SMARTLAPPENKOOR Op zaterdag 8 juni is het podium weer voor het Knollenkoor, een spin-off van het Soester Mannenkoor Apollo. Ook drie andere koren laten van zich horen. Dit jaar is dat onder andere Uit het leven gegrepen, een smartlappenkoor uit Hoevelaken. Verder komen twee zeemanskoren naar Soest voor het festival. Dan gaat het om De Weteringzangers uit Cabauw en het Amersfoortse De Eemvaarders.

GRANDE FINALE De vier koren treden afzonderlijk op en en zullen in de 'grande finale' gezamenlijk van zich laten horen. Dat levert elk jaar weer een spetterend slotstuk op. Jos Sesink, voorzitter van Apollo en zodoende ook van het Knollenkoor: ,,Bezoekers die eerder naar dit feest kwamen weten hoe gezellig het is. Naast het kijken en luisteren naar de optredens kan er worden meegezongen, gedanst of kunnen mensen de polonaise lopen. Het Knollenkoor en de drie andere koren staan weer garant voor een feestelijke middag."

DAK ER AF De Korenmiddag begint zaterdag 8 juni om één uur en zal tot ongeveer vijf uur duren. Elk koor komt twee keer aan bod, vóór de finale. Sesink: ,,Dat wordt pas echt pret: vier koren die samen zingen en het publiek kan deze liederen beslist ook meezingen. Het dak zal er af gaan!"

DJ'S Dat zal zaterdagavond en zondagmiddag niet anders zijn, belooft de organisatie van Zomerfeest Soest 2019. Op zaterdagavond komt als special guest dj Charly Lownoise naar de partytent. Ook djs van 538 on tour zijn van de partij. Het feest begint om 20.30 uur en wordt om één uur 's nachts beëindigd. De kaartverkoop is vorige maand begonnen. De minimumleeftijd voor bezoekers van het avondfeest is bepaald op 16 jaar. Bij de kassa is legitimatie verplicht.

FAMILIEFEEST Tijdens Zomerfeest Soest staat de zondag traditiegetrouw in het teken van het familiefeest. In de tent komt Arjon Oostrom de sfeer verhogen. Buiten zijn er diverse activiteiten, zoals kinderspelen. Ook wordt weer het officieuze Soester kampioenschap touwtrekken gehouden. In 2018 werd deze ludieke, maar toch ook serieuze en vooral sportieve titelstrijd bij de dames gewonnen door 'Hey Biertje. De sterkste mannen bleken die van het team 'Slebbaas.'

Het Zomerfeest (met Korenmiddag) is op zaterdag 8 en zondag 9 juni in en rond de feesttent op het terrein van de familie Van Doorn aan de Birkstraat 113.Meer informatie: https://www.instagram.com/zomerfeestsoest/.

advertentie
advertentie