Hoe moet je fietsen van Soest naar de Lage Vuursche?

3 juni 2019 om 18:59 lokaal Deel je nieuws

Regelmatig fiets ik naar Eemnes om vogels te spotten. Na de Bosstraat neem ik de Wieksloterweg, die ik helemaal uitrijd. Tot mijn verbazing staat er halverwege een groot geel bord, waarop wordt medegedeeld dat het fietspad door Pijnenburg is geblokkeerd. Pas nu realiseer ik me dat daarover een stukje heeft gestaan in de Soester Courant. Mij is onduidelijk wat de bedoeling is. Als je inksaf gaat kom je uit bij het Golfterrein of bij de WA-stichting (beide in Den Dolder), maar niet bij de LageVuursche. Als je rechtsaf gaat kom je op de Koningsweg. Als ik dat gewild had, had ik dat meteen kunnen doen, maar dat is een grote omweg. Daarom besluit ik om gewoon door te rijden. Tot mijn verbazing staat er ter hoogte van de Dorresteinseweg weer zo'n bord, met dezelfde tekst en nog steeds geen hint hoe je dan wel moet rijden.

Ik ben nu heel benieuwd wat er staat bij de kruising met de Biltseweg. Vreemd genoeg staat daar helemaal geen bord. Aangezien ik geen problemen wil, ga ik linksaf het fietspad op. Na 250 M voorbij het bezinestation  zie ik aan de overkant een onverharde weg. Zorgvuldig inspecteer ik de bordjes bij de slagboom, maar nergens staat dat je er niet mag fietsen.

Onduidelijk blijft wie de borden heeft geplaatst en waarom je er 250 M   wel door mag. Bovendien begrijp ik de ergernis van de eigenaar niet. Ik fiets, loop en ren daar al ruim 10 jaar en heb nog nooit wangedrag gezien. Het zijn allemaal rustige mensen die van de natuur genieten.

 

advertentie
advertentie