Daniek Willemse, Femke Doorenbos, Angela Whitney, Tess Bemer en Rhodee van den Ham!
Daniek Willemse, Femke Doorenbos, Angela Whitney, Tess Bemer en Rhodee van den Ham! De Duinkikkers - Sven van Zanten

Duinkikkers presteren uitstekend bij tweede weekend regiokampioenschappen

26 mei 2019 om 23:17 Sport/sport Deel je nieuws

Het tweede weekend van de regiokampioenschappen zwemmen vloog letterlijk en figuurlijk voorbij. In zwembad Amerena werd afgelopen weekend 4x goud, 4x zilver en 1x brons behaald door de Soester equipe van De Duinkikkers. Deze oogst was goed genoeg voor een uitstekende vierde plaats in het medailleklassement, achter de drie hoofdklasseploegen ZPC Amsterfoort, VZC Veenendaal en De Dolfijn (Amsterdam).

Angela Whitney had met afstandszeges op de 100 meter rugslag, 200 meter rugslag en 400 meter wisselslag een groot aandeel in het succes, waarbij ze zich op laatstgenoemde afstand ook nog wist te plaatsen voor de NJJK. Zij mag nu starten op zeven afstanden. Tess Bemer werd op de 100 meter rugslag, na haar twee zeges uit het eerste weekend, opnieuw regionaal kampioene. Bemer (2x) en Whitney (1x) behaalden ook nog zilveren medailles.

Zilver was ook klaargelegd voor Niek van Leeuwenkamp. Na een uitstekende 100 meter schoolslag mocht de zwemmer deze terecht in ontvangst nemen. De laatste medaille was voor Femke Doorenbos. Ze zwom een uistekende 400 meter vrije slag en behaalde daarmee zilver.

Het was de opmaat naar meer succes, want de zwemster zwom clubrecords op de 50 meter vlinderslag en de 200 meter vrije slag. Op laatstgenoemde afstand zwom ze ook nog een limiet voor de NJJK. Als startzwemster van de estafetteploeg (4x200 meter vrije slag) gaf ze haar team met een uitstekende start het juiste voorbeeld. Daniek WIllemse, Bemer en Whitney zwommen daarna ook uistekend, met een vierde plaats tot gevolg.

Georgios Athanasiou, Jacinthe van Ebbenhorst Tengbergen, Rhodee van den Ham en Eva Ophorst zwommen ook allemaal minimaal één persoonlijk record. Aankomend weekend s het de beurt aan de minioren;  zij zwemmen dan hun tweedaagse finaleronde en strijden in Veenendaal om de regionale zwemtitels. 

advertentie
advertentie