Tess Bemer, trots naar haar winst op de 100 meter vrije slag!
Tess Bemer, trots naar haar winst op de 100 meter vrije slag! De Duinkikkers - Sven van Zanten

Tess Bemer tweevoudig regionaal zwemkampioene!

19 mei 2019 om 21:00 Sport/sport Deel je nieuws

Zwembad Amerena in Amersfoort was afgelopen weekend het decor voor het eerste weekend van de regionale zwemkampioenschappen. De beste zwemmers uit de Regio Midwest verzamelden zich in Amersfoort, om te strijden om de regionale zwemtitels. Namens De Duinkikkers kwamen daar elf zwemmers aan de start.

De dertien jarige Tess Bemer zwemt altijd sterk op dit soort toernooien, waardoor de titels op de 50 en 100 meter vrije slag niet geheel uit de lucht kwamen vallen. Wel was er in Amersfoort sprake van een dusdanig sterk deelnemersveld, waardoor deze twee afstandszeges directe plaating voor de NJJK, later dit seizoen in Eindhoven, tot gevolg hadden. Bemer zwom hiervoor tweemaal onder de gestelde limiettijd.

Het waren niet de enige limieten die dit weekend gezwommen werden. Femke Doorenbos dook flink onder de staande limiet op de 800 meter vrije slag en bekroonde haar uitstekende race ook nog met een zilveren medaille. De vierde en laatste regionale medaille was voor Angela Whitney, die een zeer verdienstelijke 100 meter vlinderslag met zilver beloond zag worden.

Youri Voet kwam op de 400 meter wisselslag het dichtst bij nog meer eremetaal. Hij zwom op uitstekende wijze naar de vierde plaats, een klassering die ook de meidenestafetteploeg toe kwam. In totaal werden er dit weekend 21 PR's gezwommen, waarvan 6 door Niek van Leeuwenkamp!

advertentie
advertentie