Afbeelding
Bart Verbrugge

Voetbalkamp SO Soest staat als een huis

29 april 2019 om 17:56 Sport

SOEST Het 35e voetbalkamp van SO Soest is maandagochtend van start gegaan. Onder een stralende zon werd de voorzitter van de voetbalkampcommissie, Marien Koene, per helikopter afgezet op veld 2. Het was de opmaat, voor het driedaagse kamp waar meer dan 350 jeugdleden aan deelnemen. Zij worden bijgestaan door een kleine vijftig leiders.

De sleutel van het hek van SO Soest werd door SO Soest-voorzitter Ries de Jong voor drie dagen symbolisch overgedragen aan Marien Koene. Het thema voor dit jaar is, blauw bloed'. Dit past overigens perfect bij de koninklijke onderscheiding die de erevoorzitter van SO Soest, Paul Smit, afgelopen vrijdag heeft ontvangen. 

PALEIS De aankleding van het voetbalfeest is eveneens koninklijk. De toegangspoort van de Bosstraat-Oost is ingericht naar Paleis Soestdijk. Er is bijna geen verschil te zien met het paleis dat hemelsbreed enkele kilometers verderop staat.  straalde haast identiek aan de poort van de vereniging. Leden van SO Soest van 6 tot 16 mogen en kunnen deelnemen, oudere leden vanaf 17 jaar (meisjes en jongens) stromen door als leider of leidster. 

VRIJWILLIGERSLEGER Elk jaar weer is er een voetbalkamp bij SO Soest. Ooit gestart in 1985 en nu dus voor de 35ste keer dit grootste evenement van de blauw-witte club. Dat de vereniging dit elk jaar weer kan organiseren komt volgens woordvoerder Leo Rauch door de jarenlange ervaring en stelselmatig sparen en investeren. ,,Wij zijn in het trotse bezit van alles wat er nodig is voor een dergelijk evenement, maar wij prijzen ons vooral gelukkig met een groot vrijwilligersleger, die dit ieder jaar weer mogelijk maakt. Wij bieden een driedaags feest met vaste onderdelen zoals mix-toernooien, penalty's, nachttocht, boardingvoetbal. De derde en afsluitende dag is er, zoals de ervaring leert, nog van alles doen. Het tempo is dan wel wat lager. De activiteiten van de eerste twee dagen en de nachtrust die korter is dan 'normaal' heeft dan zijn tol gevergd."

Donderdag is het feest voorbij en starten de voorbereidingen voor het 36e voetbalkamp SO Soest. Leo Rauch: ,,Alles moet weet zo worden opgevouwen, opgeruimd en opgestapeld dat voortgang kan worden gegarandeerd in 2020. Dat gebeurt dan weer, met de nadruk op weer, door vrijwilligers die dit evenement en SO Soest een warm hart toedragen."

Afbeelding
advertentie
advertentie