Belangrijke overwinning Hees, SEC beperkt schade

1 april 2019 om 07:12 Sport

SOEST In een wedstrijd met twee gezichten heeft Hees zaterdag drie belangrijke punten binnen weten te halen. Elftalleider Fred Voskuilen sprak van een zwaar aanbevochten zege.

Ton van Zoeren

SCHERP De thuisclub begon ietwat slaperig aan het duel. De defensie van Hees liet DVSU alle ruimte om vrij te combineren voor het doel van de ingevallen Pascal Kamerbeek (45), die Henk Reddering verving, die een schorsing van vier wedstrijden heeft opgelopen door de rode kaart van vorige week. Maar de arme Utrechters weigerden om te scoren, mede door goed werk van Kamerbeek, maar ook door besluiteloosheid voor het doel. ,,Ik wist niet wat ik zag. Ze snapten er niets van achterin'', mopperde Voskuilen. Hees was daarentegen voorin wel scherp, want het had slechts twee kansen nodig om via Justin Jansen en Leroy Voskuilen de ruststand op 2-0 te bepalen.

ROOD Het lentezonnetje had 225 toeschouwers naar het sportpark van Hees gelokt. Die zagen de uitstekend leidende arbiter Bryan de Groot voor de tweede helft fluiten. En dat was beslist geen kopie van het eerste part. De gasten hadden wat omzettingen gedaan en waren geen schim meer van de ploeg daarvoor. ,,Dat kwam ook omdat onze verdediging nu wel goed stond'', aldus Voskuilen. Hees had dan ook uit moeten lopen naar een hogere score, maar Jansen toucheerde de deklat en de goed spelende Marvin Snijders voerde een paar keer zijn acties te ver door. Kamerbeek zorgde ervoor met een katachtige reactie dat de wedstrijd niet alsnog spannend zou worden. Even later kon trainer Harold Valkenburg over het reclamebord klimmen. Scheidsrechter De Groot had genoeg van de aanmerkingen van de coach aan zijn adres en toverde hem de rode kaart voor.

SPANNEND Er breken belangrijke weken aan voor de ploeg van Valkenburg. Eerst komen de laagvliegers DEV en Bunnik aan de beurt, daarna treffen de rode wolven alleen nog maar clubs uit de top, waaronder VVZ'49. Voskuilen nuchter over die derby: ,,Die wedstrijd tegen VVZ'49 is een wedstrijd apart. Nee, we moeten de aankomende twee duels winnen. Dan denk ik dat die ploegen knakken en dat wij ons veilig kunnen spelen. Maar dat beseffen de jongens ook. Dat is belangrijker dan van VVZ'49 te winnen.'' Hees kan volgende week Ali Coban weer inzetten. De 'nieuwkomer' was in Spanje voor een voetbalwedstrijd. ,,Maar dat had hij tijdens de gesprekken over zijn tijdelijke terugkomst al afgesproken, dus dat wisten we.''

SEC Verloor SEC vorige week nog met 7-1 van SVM Maartensdijk, nu in de inhaalwedstrijd hielden de Soesters de score binnen de normale proporties door thuis met 1-2 te verliezen. Volgens speler Stefan Jak waren tactische omzettingen in zijn ploeg en het vertrouwde natuurgras , waarop de gasten niet uit de voeten konden, behulpzaam. Guido Zielig tekende voor de enige treffer van SEC.

advertentie
advertentie