Samen hout zagen voor bloembakken
Samen hout zagen voor bloembakken Marjolijn van den Berg

Blijheid aan de Birkstraat

28 maart 2019 om 14:56 Nieuws Deel je nieuws

Amerpoort aan de Soester Birkstraat, waar clienten wonen met een beperking, ziet er sinds twee weken weer lentefris en vrolijk uit. Een resultaat dat te danken is aan bewoners  en vele vrijwilligers , die samen zaterdag 16 maart j.l.  met veel plezier  de handen ineen en uit de mouwen staken om het functionele complex  extra gezellig te maken.

De hal op de locatie Birkstraat  was het belangrijkste aandachtspunt. Het is centraal punt, waar bewoners elkaar ontmoeten en vaak samen wachten op vervoer naar een activiteit. Alle reden dus om de inrichting aan te pakken en een modern jasje te geven. De entree heeft een visuele kennismakingsmuur gekregen, een klus die makkelijker lijkt dan het is. Maar de moeite waard. De gezichten van de bewoners lachen nu de bezoekers in een mooie foto-wall tegemoet.Hoe persoonlijk. Met nieuwe stoelen en een jungle-behang tenslotte is de hal een gezellige ruimte geworden waar het voor iedereen goed toeven is.

Ook buiten werd er samen met de bewoners met veel plezier in een aantal partytenten buiten druk gezaagd, getimmerd en geboord. Om van een paar planken mooie bloembakken te maken voor de terrasjes van elke woonunit. De stemming zat er goed in tijdens het geklus. En het resultaat mag er zijn. De komende weken kunnen de bewoners hun eigen viooltjesbak verzorgen en zien uitgroeien tot kleine mini-tuintjes.

En wie niet wilde klussen, die ging een uitstapje maken naar de bowlingbaan of een ritje maken in een speciaal hiervoor vanuit Limburg gekomen Ferrari, een groot succes gezien de reacties.  En natuurlijk werd er gezamenlijk genoten van stapels met pannenkoeken, vers gebakken door de "koks" onder de vrijwilligers. Al met al kan teruggekeken worden op een fantastische dag, met hartverwarmende samenwerking en reacties.

Voor deze dag sloegen Ladies' Circle Soest, Rotaryclub Soestdijk en Stichting Franklin voor het eerst de handen gezamenlijk ineen, in het kader van het initiatief van het Oranje Fonds: NLdoet. 

Joost zijn droom gaat in vervulling: Ferrari rijden.
advertentie
advertentie