Chantal Boekweit en Wim Onwezen proosten op Fysiotherapie Honsbergen. ,,Wij kunnen nu specialisaties uitwisselen.
Chantal Boekweit en Wim Onwezen proosten op Fysiotherapie Honsbergen. ,,Wij kunnen nu specialisaties uitwisselen." Peter Beijer

Nieuwe eigenaar, maar vertrouwd gezicht blijft

3 april 2019 om 17:31 Nieuws

SOEST Wim Onwezen is de afgelopen 39 jaar het gezicht geweest van Fysiotherapie Honsbergen. De komende periode zal zijn gezicht nog steeds te zien zijn in het fysiocentrum aan de Wiardi Beckmanstraat, maar eigenaar is dan Chantal Boekweit. Met Boekweit en haar team komen er (nog) meer specialisaties en is er meer deskundigheid in Fysiotherapie Honsbergen.

Peter Beijer

Boekweit is vanaf 1 februari van dit jaar de nieuwe eigenaar van Fysiotherapie Honsbergen. De eigenaar van Fysiotherapie Bilthoven Noord legt uit waarom zij een tweede praktijk in de regio heeft. ,,De twee praktijken in Soest en Bilthoven vullen elkaar fantastisch aan. Wij kunnen specialisaties uitwisselen en op beide locaties meer vakbekwaamheid aanbieden. Wim Onwezen en Tessa Holthuizen werkten al in Soest en blijven dat doen. De afgelopen weken is Tessa, als geriatrie-fysiotherapeut al een aantal keren in Bilthoven geweest."

SPECIALISATIES Wim Onwezen is dik tevreden met de overname van de fysiotherapiepraktijk door Boekweit en zegt: ,,Een voorbeeld: lymfoedeem-fysiotherapie is een specialisme op zich. Patiënten die na een operatie radiotherapie en/of chemotherapie ondergaan, hebben een grotere kans op het ontwikkelen van lymfoedeem. Wij kunnen hiervoor nu fysiotherapie aanbieden. De fysiotherapeuten uit Bilthoven zijn gespecialiseerd en kunnen nu ook in Soest worden ingezet. De kennis is verbreed en verrijkt. We maken gebruik van elkaars expertise."

KINDERSCHOENEN Onwezen heeft het vak van fysiotherapeut nog meegemaakt toen het nog in de kinderschoenen stond. ,,Het is een jong beroep, van 1965. Daarvoor werd er gesproken over heilgymnast en masseur. Ik startte in 1980 met de praktijk en heb de fysiotherapie zien ontwikkelen tot een specialisatievak met allerlei behandelwijzen dat wetenschappelijk onderbouwd is dankzij veel onderzoek. Van behandelaar zijn we in de loop der jaren ook coach geworden. De tijd dat rust de remedie was om blessures te verhelpen is voorbij. Mensen in beweging houden is de beste therapie om fit te worden en fit te blijven."

TE LEUK Door zijn jarenlange staat van dienst heeft Onwezen meerdere generaties Soesters 'onder handen' gehad. Zijn ervaring blijft voorlopig behouden voor Fysiotherapie Honsbergen. ,,Ik vind het vak nog veel te leuk om nu al te stoppen", vertelt de montere inwoner van Driebergen. ,,Voorlopig ga ik nog een jaar door en ik sluit niet uit dat ik daarna nog steeds actief zal zijn in dit mooie beroep. Dit is een mooie praktijk waarin veel kennis is verzameld."

MONDIGER In bijna veertig jaar zijn de mensen volgens Wim Onwezen een stuk mondiger geworden. ,,Vroeger nam men mijn diagnose en behandelplan aan, maar tegenwoordig weet mensen bij binnenkomst zelf wat het probleem is. Dat hebben ze Google of Fysiocheck geraadpleegd. Ik zeg overigens niet dat het fout is hoor. Ik ga hier ook nooit tegenin, ik probeer wel wat bij te sturen. Ach, de tijden veranderen, vroeger liep de fysio in een witte jas, tegenwoordig zijn we casual."

GERUISLOOS Chantal Boekweit is blij met de blijvende aanwezigheid van Wim Onwezen: ,,Het is voor de vaste cliënten van deze praktijk prettig dat het vertrouwde gezicht hier blijft. Zo hebben de mensen tijd om te wennen aan de nieuwe gezichten en gaat de overdracht geruisloos."

a [Fysiotherapie Honsbergen, Wiardi Beckmanstraat 475-B, 035 - 6011832, https://www.fysiotherapiehonsbergen.nl/

advertentie
advertentie