Afbeelding
Archief BDUmedia/Ronald Kersten

Handtekeningenactie voor brasserie

1 maart 2019 om 15:56 Nieuws

SOEST Met een handtekeningenactie hopen Ed en Kok Beumer hun toekomst in Brasserie De Lange Duinen toch veilig te stellen. De exploitanten zijn een petitie begonnen, omdat de gemeente de volgend jaar aflopende pachtovereenkomst niet wil verlengen.

Johan van Beek

De gemeente is eigenaar van het gebouw tussen de parkeerplaats aan de Foekenlaan en de zandverstuiving. Het huidige gebouw werd in 2010 opgeleverd (daarvoor was er een kleinere kiosk). Ed en Kok Beumer verkopen er al zeventien jaar eten en drinken, maar nu wil de gemeente van hen af. De twee begrijpen er niets van.

BEPERKT ,,De gemeente is van mening dat wij geen goede exploitanten zijn, dat wij een beperkt assortiment drank en etenswaren hebben, dat wij met regen gewoon open moeten blijven en dat wij zeven in plaats van vijf dagen open moeten zijn", schrijft het echtpaar in de petitie die ook rondgaat op Facebook.

,,Wij verkopen alle soorten dranken, behalve alcohol omdat we dar geen vergunning voor hebben. Om de twee maanden passen we ded menukaart aan de wensen van de klanten aan. Met regen zijn we niet open, omdat er niemand door het bos gaat wandelen als er alleen maar modder ligt. En: wij werken van woensdag tot en met zondag, ook op feestdagen en in vakanties."

GEZOND ,,Het is gewoon te gek voor woorden dat de gemeente ons gaat vertellen hoe wij onze zaak moeten draaien", zegt het echtpaar van de brasserie. Volgens Beumer is de zaak meer dan gezond met 50.000 klanten per jaar. Via www.petitie24.nl kan de handtekeningenactie van de exploitanten worden gesteund.

advertentie
advertentie