VVZ'49 gaat als lijstaanvoerder met een riante voorsprong de winterstop in. Een snelle rentree in de tweede klasse gloort. Ronald Kersten

Laatste wedstrijden voor winterstop: wisselende resultaten

19 december 2018 om 10:16 Sport/sport

SOEST Met een tevreden gevoel gaat VVZ'49 de winterstop in. De Soesters wonnen in de laatste speelronde van 2018 met 1-3 bij Focus'07 en zagen concurrent Jonathan verliezen. Hees en 't Vliegdorp sloten af met een nederlaag, terwijl er voor SEC en SO Soest en vrije middag was, vanwege afgelastingen.

Peter Pos

Binnen vijf minuten stond VVZ op voorsprong. Luuk Ouderdorp scoorde na prima voorbereidend werk van Steyn Broers. Nog geen half uur verder scoorde de pas zestienjarige spits opnieuw. Nu kwam de voorzet van de voet van Björn Frölich: 0-2. ,,We speelden heel erg goed'', glunderde John van Loen. ,,Zelf gaven we nagenoeg niets weg en we profiteerden optimaal van de ruimte die zij weggaven."

FANTASTISCH Vooral voor Ouderdorp werd het een wedstrijd om nooit meer te vergeten. Na rust scoorde het talent nog een keer, nu na een knappe individuele actie. Bijna werden het vier treffers, maar de paal voorkwam dat. Van Loen maalde er niet om. ,,Luuk deed het vandaag fantastisch.''

Vlak voor tijd werd het 1-3 en dat was vooral balen voor Robert Hagen. De ervaren doelman was weer eens opgetrommeld aangezien eerste keuze Oscar Kooij op het punt stond vader te worden en daardoor ontbrak.
Doordat concurrent Jonathan verloor, gaat VVZ met een voorsprong van vijf punten de winterstop in. De derdeklasser besloot en passant het contract met Van Loen te verlengen.

HEES Op eigen veld doet Hees het vaak goed, maar tegen DEV Doorn was daar geen sprake van. De bezoekers wonnen met 2-4. In het begin leek er geen vuiltje aan de lucht. Roan de Beer zette de Hezianen op voorsprong. Daarna ging het toch de verkeerde kant op. Alleen bij 1-3 lukte het Matthijs Schmidt om nog een keer te scoren namens de thuisploeg. De gelijkmaker bleef uit, sterker nog DEV liep zelfs uit naar 2-4. Dat was een teleurstelling voor Harold Valkenburg. ,,We gaven onze doelpunten weg. DEV was bovendien effectiever.''

VLIEGDORP 't Vliegdorp hield de schade beperkt tegen koploper Hercules. In Utrecht werd het slechts 2-0 en daar kon Raymond Lantinga prima mee leven. ,,We misten door blessures en schorsingen een half elftal. De jongens die er wel stonden deden het ontzettend goed. We kregen ook nog een paar goede kansen om zelf te scoren.''

Dat laatste lukte de Soesterbergers niet. Na rust kwam de thuisploeg met tien man te staan en ging 't Vliegdorp, dat vlak voor rust op achterstand was gekomen door een van richting veranderde bal, meer risico's nemen. De gelijkmaker bleef echter uit. Doelman Cor Brink, die terugkeerde na een blessure, kreeg nog wel de 2-0 om de oren.

KLARENBEEK SEC kwam weliswaar afgelopen weekeinde niet in actie. Wel maakte de club bekend dat het een nieuwe voorzitter heeft gevonden. Anthony Klarenbeek kreeg tijdens de ALV het vertrouwen om de hamer over te nemen van Marco Valkenburg. Bep van Wijnbergen treedt ook toe tot het bestuur.