Team De Duinkikkers, NJJK korte baan 2018
Team De Duinkikkers, NJJK korte baan 2018 De Duinkikkers - Sven van Zanten

Uitstekend NJJK Eindhoven voor viertal Duinkikkers!

17 december 2018 om 07:24 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen weekend hebben vier zwemsters van De Duinkikkers zich in Eindhoven van haar beste kant laten zien. Van de zeventien NK-starts, werden er liefst elf omgezet in een persoonlijk record, waarbij ook weer vele clubrecords aangescherpt werden. Er ging zelfs een medaille mee terug naar Soest; Angela Whitney zwom een uitstekende 50 meter vrije slag. Met een goede finish tikte Whitney beter aan de directe concurrentie. Het leverde haar een bronzen medaille op. Whitney eindigde daarnaast nog driemaal bij de beste tien van Nederland.

Het scheelde maar weinig of er ging tweemaal brons mee naar Soest. Ook Tess Bemer zwom een 50 meter vrije slag uit het boekje, maar kwam een vingerlengte tekort voor brons. Ondanks dat ze een mooi persoonlijk record zwom, werd ze op 0,03 seconden vierde. Het gaf haar echter vleugels;  ze werd uit het niets ook nog tweemaal zesde van Nederland. Vooral de 400 meter wisselslag was een verassing. Als 17e geplaatst zwom ze een PR van 14 seconden en werd ze dus zesde. 

Voor Femke Doorenbos was het een toernooi van uitersten. De start was uitstekend. Op de 800 meter vrije slag verpulverde ze haar persoonlijke record en clubrecord met negen seconden. Daarna gingen de 200 en 400 meter vrije slag niet geheel zoals gehoopt. Des te knapper dat ze zich wist te herpakken op de 100 meter vrije slag, waar ze met 1.00.95 toch weer haar beste tijd ooit wist te zwemmen.

Het drietal zwom ook nog een estafette, waarvoor Noortje Wijnstekers speciaal naar Eindhoven kwam. De NK-debutante kwam als startzwemster net tekort om haar persoonlijke record te verbeteren, maar wist haar team wel de juiste weg naar een goede eindtijd te wijzen. Kortom, een zeer succesvol NK voor De Duinkikkers! 

advertentie
advertentie