SO Soest maar één helft flitsend tegen Kampong

10 december 2018 om 06:29 Sport/sport

SOEST Een 0-0 uitslag doet vaak vermoeden dat er op het veld weinig te beleven viel. Dat was zondag beslist niet het geval, want beide teams speelden één helft goed en zorgden zo voor een aantrekkelijke wedstrijd.

Ton van Zoeren

Hessel de Goey wilde wel gefeliciteerd worden met het behaalde punt. ,,Natuurlijk is het puntverlies, maar zo kijken wij er niet naar. We hebben al een periodetitel en moeten gewoon zo hoog mogelijk eindigen'', aldus de verdediger, die van dit soort wedstrijden geniet. ,,Zij hebben niet veel kansen gehad vandaag, dan doe je het toch niet verkeerd.'' De ploeg van trainer Gerrit Plomp begon goed aan de wedstrijd en drong vaak door in het doelgebied van Kampong. Een superschot van Bas Tullemans verdween echter over de lat. Even later kwam Marouane Ghaddari een centimeter tekort om een messcherpe voorzet van Niels van der Plaats in te tikken. Ook Jorney Kappenberg kreeg geen beloning voor zijn goede spel, want zijn fraaie vrije trap toucheerde de lat.

AAN DE BAK Voor de Utrechters was dat het sein om wat terug te doen. Jaime Hensen moest aan de bak. De doelman was in vorm en redde enkele malen fraai. Toch had hij in de 38ste minuut de hulp nodig van teamgenoot Gido de Hiep, die het speeltuig vlak voor de doellijn weg ranselde. SO Soest had zijn beste periode gehad, want na rust was het Kampong wat heerste. Voor Hensen brak een drukke tijd aan. De doelverdediger liet zich niet meeslepen in de hectiek die af en toe ontstond in het doelgebied van de Soesters. ,,Wel lekker dat ik er een paar goed pakte'', lachte Hensen na afloop. Een foutje van zijn collega aan de overkant werd echter door Ghaddari niet afgestraft. Zijn schuiver, vanaf dertig meter richting verlaten doel kreeg een droevig einde tegen de paal. Even later mikte Ghaddari hopeloos over na een messcherpe voorzet van Rayendal Bitorina. Maar het meeste gevaar speelde zich toch af voor de doelmond van Soest, waar Hensen niet van wijken wist.

GEEN ILLUSIE De wedstrijd kreeg bijna een spectaculair einde, want in de laatste minuut stopte Hensen een haast zekere treffer met de voet en knalde het leder naar voren, waar Kappenberg hem opving en op een haar na doelman Rik Schrurs verschalkte. Kappenberg die als verdediger bijna tweemaal scoorde was reëel: ,,Het ging wel redelijk vandaag. Een gelijkspel is voldoende voor ons, want in de tweede helft werden we alleen maar teruggedrukt.'' Over het puntenverlies van de laatste duels maakt hij zich niet druk: ,,Kampioen worden doen we toch niet. Die illusie hebben we niet.'' Uitblinker Hensen wil wel graag de titel behalen: ,,Kampioen worden is altijd leuk, je wilt altijd voor het hoogste gaan. Als we dit spel blijven spelen en kunnen kansen creëren, dan komt het vanzelf wel, want we werken keihard en iedereen wil voor elkaar gaan.'' Gerrit Plomp was een tevreden coach: ,,Een goede helft van ons en een tweede helft dat Kampong beter was. Nou, dan moet je tevreden zijn met een punt. Echt blij ben ik dat we de nul verdedigt hebben. Vaak verlies je zulke wedstrijden en nu waren we sterk genoeg om de nul te houden.''