EHBO cursisten in bewerkte foto
EHBO cursisten in bewerkte foto H.C. van Schalkwijk

Nieuwe basiscursus EHBO Soest start januari

2 december 2018 om 16:40 Sport/sport Deel je nieuws

Denkt u er al langer over na om uw E.H.B.O diploma te halen? Dit is uw kans! Op 15 januari 2019 start er een nieuwe groep en er zijn nog plaatsen vrij. De opleiding wordt gegeven in 10 wekelijkse lessen op dinsdagavond, in het EHBO-gebouw, Molenstraat 8 te Soest.

Het lesprogramma en de lesdata vind u op de volgende pagina www.ehbosoest.nl/lessen/rooster

Opgeven kan via http://www.ehbosoest.nl/lessen/opleiding.

Doe dit voor 10 december 2018!

De opleiding is een complete basiscursus eerste hulp voor volwassenen, kinderen en sporters.

Een belangrijk deel van de cursus is er op gericht een levensbedreigende verwonding of ziekte te herkennen en direct de noodzakelijke eerste hulp te verlenen, totdat ambulance de hulpvelening overneemt. De overlevingskans van het slachtoffer is in zo'n geval afhankelijk van de juiste eerste hulp in de eerste minuten, bijvoorbeeld bij ernstige bloedingen, een beroerte, shock of een hartstilstand. 

U wordt dan ook uitgebreid getraind in het uitvoeren van een reanimatie met gebruik van AED bij volwassenen en kinderen. Voor een goede overlevingkans van een persoon met een hartstilstand is het van belang, dat de reanimatie zo snel en effectief mogelijk wordt gestart, in ieder geval binnen 6 minuten. De ambulance is vaak pas na 15 minuten aanwezig, meestal te laat om nog een succesvolle reanimatie te starten. Eerste hulp door anderen is dan juist van levensbelang.

De EHBO vereniging Soest leidt op voor het officiele diploma van het Oranje Kruis, het slagingspercentage is vrijwel 100%. De kosten van de opleiding worden voor een belangrijk deel vergoed door uw aanvullende zorgverzekering, informeer bij uw zorgverzekeraar. 

advertentie
advertentie