Eric Vloeimans en Juan Pablo Doba
Eric Vloeimans en Juan Pablo Doba Merlijn Doomernik

Eric Vloeimans en Juan Pablo Dobal brengen de warme wind uit het zuiden

28 november 2018 om 12:25 lokaal Deel je nieuws

Eric Vloeimans - een van de populairste en veelzijdigste Nederlandse trompettisten brengt samen met de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal een ode aan het warme zuiden. Een avond waarop de warmbloedigheid van de tango en Vloeimans’ unieke melodische en lyrische improvisatiestijl samenvloeien. Zaterdag 8 december brengen ze de Viento zonda, ofwel de warme wind uit het zuiden, naar Theater Idea in Soest. De Viento zonda is voor Vloeimans en de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal de inspiratiebron voor dit concert waarin invloeden uit de jazz, kamermuziek en Argentijnse muziek op subtiele wijze samengaan.


Juan Pablo Dobal woont sinds 1989 in Nederland. Sinds 2010 is hij de vaste pianist van het Karel Kraayenhof Tango Ensemble.

 

Met zijn uitzonderlijke muzikale veelzijdigheid en zijn innemende podiumpersoonlijkheid, is Eric Vloeimans een van de kernfiguren van de Nederlandse jazzwereld. Het hokje jazz is veel te nauw voor het muzikale speelveld van Vloeimans, dat zich beweegt tussen klassiek, pop, filmmuziek, world en jazz. De muzikale veelzijdigheid van Eric Vloeimans is enorm. Hij werkte samen met de meest uiteenlopende muzikanten en groepen, van Kyteman en Armin van Buuren tot de Syrische klarinettist Kinan Azmeh.
 

Ik maak muziek voor miljoenen, en die wil ik allemaal bereiken’, zegt trompettist Eric Vloeimans vaak. Hij is hard op weg om zijn droom waar te maken.

 

Eric Vloeimans en Juan Pablo Dobal - Viento zonda
zaterdag 8 december 20.15 uur  € 19,-

www.ideacultuur.nl

Tel. 035-6095825 (di/wo/do 13.00-17.30, vr 13.00-20.00 uur,  en za 10.00-16.00 uur). Willaertstraat 49, 3766 CP Soest.

advertentie
advertentie