Afbeelding
Firefox

Een halve eeuw Stormvogel

27 november 2018 om 06:33 lokaal

SOEST ,,Mijn ouders zijn van grote invloed geweest op mijn creatieve ontwikkeling, van vaderskant het schrijven en tekenen en van moederskant de muziek. Naast mijn ouders is ook Otto Prinsen (oprichter van Artishock) van grote invloed op mijn beeldend vermogen geweest.¨

Aan het woord is Stormvogel, de Baarnse kunstenaar. Als kleuter begon Storm snel kleine tekentjes en tekeningetjes te krabbelen. Het bleek dat hij schrijf- en tekentalent heeft. Op 1 december viert de Baarnse beeldenaar in Artishock 'Een halve eeuw Stormvogel', met een concert en een expositie. Tevens zal hij voordragen uit eigen werk.

TWAALF STATIES Als overkoepelend thema voor deze synergetische avond heeft hij gekozen voor 'de Twaalf Staties'. Dit komt tot uiting in twaalf grafische werken, maar ook in zijn jazzbarock-compositie 'Drakenburger Concerto XII' (een polyritmisch gewrocht in 5/4 en 7/4) en begeleidende teksten, gebaseerd op zijn jarenlange studie en literaire escapades.

LINE UP Natuurlijk ontbreken andere bekende stukkies als 'Onder Ogen', 'Ik heb 't Vaak', 'Awakening', 'Eemsaga' en 'Atuatuca' niet aan het repertoire. Line up van Stormvogel's Alter Ego Consort is op deze avond: Stormvogel (piano/synthesizer), Remko Smid (sax), Onno Witte (drums), Marco van Os (bas) en Robin Boer (synthesizer). 'Aanwaaiende' acte de presence wordt gegeven door verscheidene special guests, die in de afgelopen halve eeuw met Stormvogel hebben gewerkt:

ZELF BEDENKEN ,,Velen kennen mij als pianist, maar de muziek kwam pas als laatste in mijn leven. Mijn moeder kocht toen ik een jaar of 11 was een piano. In die tijd was ik heel erg gegrepen door Mike Oldfield's Tubular Bells en heb dat dan ook als eerste leren spelen. Snel bleek dat ik veel beter was in het zelf bedenken van muziek. Toen ik de muziek van Magma ontdekte was het plaatje compleet. Magma is voor mij dé muziekbeleving, niets wordt aan het toeval overgelaten en alles is vastgelegd. Een beetje zoals ik zelf ook werk."

Zaterdag 1 december, Artishock, Steenhoffstraat 46a: 20.00 Opening expositie Twaalf Staties; 20.30 JazzClub met Stormvogel; entree gratis.

advertentie
advertentie