Estafetteteam De Duinkikkers (derde)
Estafetteteam De Duinkikkers (derde) De Duinkikkers - Renata van Es

Ook tweede weekend regiokampioenschappen zeer succesvol voor De Duinkikkers!

25 november 2018 om 20:46 Sport/sport Deel je nieuws

Vorige week behaalde de Soester zwemmers van De Duinkikkers al 2x goud, 9x zilver en 5x brons. Afgelopen weekend, tijdens het tweede deel van de regiokampioenschappen, kwamen daar nog vijf gouden, vier zilveren en zes bronzen medailles bij. Het hele weekend stemde coaches Jeffrey Roest en Sven van Zanten tevreden. Naast de medailleoogst waren er namelijk nog veel meer goede races met grote tijdsverbeteringen te bespeuren.

De grootste verbetering van het weekend kwam op naam van Tess Bemer, die op de 400 meter wisselslag soeverein naar het goud zwom. Ze zwom tevens een clubrecord en plaatste zich voor het NJJK in december. Ook op de 800 meter vrije slag was de jonge zwemster in clubrecordtijd de snelste. Verder pakte Bemer nog zilver en tweemaal brons.

Voor Angela Whitney was de verrassing op de 50 meter vrije slag het grootste. Na een sublieme race was ze de sterke concurrentie te snel af, terwijl ze ook op haar geliefde 100 meter rugslag zegevierde. Met daarna nog driemaal zilver en diverse clubrecord was het voor haar ook een uitstekend weekend.

Niek van Leeuwenkamp hield opnieuw de eer bij de mannen hoog, door net als Bemer op uitstekende wijze naar het goud op de 400 meter wisselslag te zwemmen. Tweemaal brons mocht hij daarnaast nog ophalen. Ook voor de estafetteteams, bestaande uit Bemer en Whitney aangevuld met Daniek Willemse en Eva Ophorst, was er tweemaal brons op de 4x100 meter vrije slag en 4x100 meter wisselslag.

Voor Femke Doorenbos waren er dit weekend veel vierde plaatsen. Desondanks kan ze terugkijken op een uitstekend weekend, met clubrecords op de 50, 200 en 800 meter vrije slag alsmede de 400 meter wisselslag. Er was nog meer deelname, voor het afgelopen weekend hadden in totaal 15 zwemmers van De Duinkikkers limieten gezwommen. Het is tekenend voor de groei die de algehele ploeg in de laatste periodes doormaakt! Dat beloofd veel voor de komende maanden!

advertentie
advertentie