Duivel
Duivel Creative Commons stock foto

Wethouder Dijkhuizen: Naïef, incompetent of des Duivelsch?

23 november 2018 om 20:16 lokaal Deel je nieuws

De langlopende Soester Soap van de verhuizing van boer van Dorresteijn is weer in het nieuws – nu onder leiding van wethouder Dijkhuizen. En het is bijna knap te noemen hoe deze wethouder in enkele maanden tijd dit dossier heeft weten te saboteren. Op Trumpiaanse wijze heeft hij de boer onder druk gezet, valse beloftes gedaan en om de boel goed te praten strooit hij nu met fake news.

Laten we even met dat laatste beginnen: De wethouder claimt, zo lezen wij in de krant, dat het College (lees hemzelf) zich enorm heeft ingespannen maar dat de boer over het afgelopen jaar meerdere geschikte locaties heeft afgewezen. Als dat zo was, waarom zou je je dan inspannen. Waarom lazen we in de krant dat de Provincie nu wél wilde meewerken, terwijl ze inderdaad eerst stelden dat bestaande vrijkomende boerderijen moesten worden gebruikt. Gedeputeerde Pim van den Berg (D66) is dit zelfs komen uitleggen aan de Soester bevolking na onderzoek van een expert.

Een politicus die denkt dat hij even iets gaat oplossen is naïef, helemaal als hij na enkele maanden van zijn werk claimt dat ‘hij er alles aan heeft gedaan’ in een dossier waar de boer in kwestie al ruim 10 jaar mee in de weer is.

Een politicus die zich in die maanden niet weet in te werken in een dossier, die zich onvoldoende laat informeren door zijn eigen ambtenaren, die verzuimt om navraag te doen bij de boer in kwestie, die is incompetent.

En als het bovenstaande niet waar is, dan rest er maar één conclusie: Deze wethouder heeft van het begin af aan gemikt op het om zeep helpen van deze bedrijfsverhuizing. Dat zou erg zijn want dan hebben wij lokaal bestuur waarvan het onduidelijk is aan wiens bevel hij gehoor geeft.

advertentie
advertentie