In deze slaapkamer rust de Sint deze weken uit van zijn lange nachten.
In deze slaapkamer rust de Sint deze weken uit van zijn lange nachten. Museum Soest

Op bezoek bij Sint in museum

23 november 2018 om 06:20 lokaal

SOEST Kinderen (3-7 jaar) kunnen zondag 25 november weer een bezoek brengen aan de Sint en zijn stafpieten. Hij houdt audiëntie op zijn logeeradres: Museum Soest aan de Steenhoffstraat 46.

Kinderen kunnen er met eigen ogen zien hoe de Sint in Soest verblijft. De woonkamer en de slaapkamer mogen ze bezichtigen en kunnen ze hun naam op de reserve onderkleding van de bisschop schrijven. ,,Ik heb al een hele verzameling namen van kinderen uit Soest, geweldig schrijft de Sint in een brief die via Museum Soest openbaar is gemaakt.

Sint en de stafpieten gaan ook weer voorlezen. Dat gebeurt in drie sessies: om 11.15, 13.15 en 14.30 uur. Deze voorleesmomenten worden muzikaal omlijst door PVO. ,,Ook dit jaar maken we er weer een feest van."

Per voorleesmoment is plek voor maximaal 80 kinderen. Uiteraard zorgt de Sint dat hij iets lekkers in huis heeft. Om de toegang te waarborgen zijn er entreekaarten beschikbaar voor de kinderen. Er is geen vrije inloop. Een kaartje kost 1,00 euro en is zaterdag tussen 13.30 en 17.00 uur af te halen bij Museum Soest aan de Steenhoffstraat 46.

advertentie
advertentie