Archieffoto ter illustratie Ronald Kersten

Yourlease/HV Eemland pakt eerste uitoverwinning van het Seizoen

19 november 2018 om 10:12 Sport/sport

SOEST Afgelopen zaterdag traden de heren van HV Eemland op tegen CSV uit Castricum. Kijkend naar de stand, was dit een belangrijke pot om de aansluiting met de middenmoot te behouden.

De gastheren hanteerden een vrij hoog tempo aan het begin van de wedstrijd en kwamen hierdoor al snel op voorsprong. Dat het dit seizoen nog niet helemaal lekker loopt bij de heren van HV Eemland is geen geheim. Dit bleek ook wel na ruim 20 minuten spelen, toen de heren van Eemland tegen een 11-6 achterstand aankeken.

ZORGVULDIGER Het team vocht zich wel terug. Verdedigend werd er net even iets harder gewerkt en aanvallend werd er iets zorgvuldiger met de bal omgegaan. Hierdoor kon Eemland de schade beperken en gingen ze de rust in met een achterstand van 14-13.

MAXIMALE VOORSPRONG HV Eemland begon de tweede helft matig en keek al snel weer tegen een achterstand aan van 17-14. Door wat wissels en hard werk kon de schade verder beperkt blijven. HV Eemland kwam hierdoor op een maximale voorsprong van vier doelpunten. Aan het eind van de wedstrijd kwam de uitslag op 22-24.

BETER SPEL Coach Bessel Grift was blij met de overwinning: ,,Door heel hard werken kan je ook een resultaat behalen en komt het 'betere' spel vanzelf. Nu is het zaak om dit vast te houden."