Bloemen van periodekampioen SO Soest
Bloemen van periodekampioen SO Soest Peter Beijer

Periodetitel voor SO Soest

18 november 2018 om 21:17 Sport/sport Deel je nieuws

SOEST - SO Soest heeft een prijs binnen. Afgelopen zondag won de lijstaanvoerder van hekkensluiter PVCV. Het werd 0-3.  Hiermee wint SO Soest de eerste periodetitel. De uitslag doet vermoeden dat Soest een gemakkelijke middag in Vleuten beleefde. Het was echter aan de 42-jarige doelman Olaf van de Grift te danken dat Soest vroeg in de wedstrijd niet op achterstand stond. De routinier, die normaal keeperstrainer is bij de blauw-witten verving Jaime Hensen die elders verplichtingen had.

Van de Grift werd de held van SO Soest door het stoppen van een penalty. De bal lag na vier minuten spelen op de stip en doordat de keeper de bal uit zijn doel ranselde voorkwam hij een moeilijke middag voor zijn ploeg. Op slag van rust scoorde Marouane Ghaddari. Na de rust scoorden Rayendall Bitorina en Dani Schmitz voor de Soesters.

Door de winst heeft SO Soest de eerste periodetitel op zak. Dat betekent dat de ploeg aan het einde van het seizoen mee doet aan de nacompetitie waarin promotie naar de eerste klasse kan worden afgedwongen.