Afbeelding
Nicky Gommers

Hoogwerker defect na schoorsteenbrand

18 november 2018 om 15:29 lokaal

SOEST Na in actie te zijn gekomen voor een schoorsteenbrand aan de Ir. Menkolaan in Soest kreeg de brandweer zaterdagavond zelf met pech te kampen. Door een storing kon de hoogwerker niet 'ingepakt' worden. Er moest een technicus worden ingeschakeld om ervoor te zorgen dat uiteindelijk ook de hoogwerker terug kon naar de kazerne voor verdere reparatie.

Jan van Steendelaar

De bewoners van een rijtjeswoning aan de Ir. Menkolaan alarmeerden tegen 20.30 uur de brandweer omdat ze een bulderend geluid in de schoorsteen hoorden. Hoewel volgens hen de schoorsteen pas was geveegd, vertrouwden ze het niet, mede omdat er buiten veel rook te zien was. De brandweer veegde de schoorsteen, maar kwam nauwelijks aanslag tegen.

KOOLSTOFMONOXIDE Een bijzonderheid was wel dat er in een slaapkamer koolstofmonoxide werd gemeten, wat zou kunnen duiden op een scheur in het rookkanaal of vuur in de vloer. De bewoner heeft enkele gaten in de vloer bij het schoorsteenkanaal geboord. Er werd geen rook en koolmonoxide vastgesteld, waardoor de brandweer verdere maatregelen achterwege kon laten.

OPENHAARD De brandweer heeft de bewoners een negatief advies gegeven voor het gebruik van de houtgestookte openhaard en aangeraden een erkend bedrijf een camera-inspectie te laten uitvoeren om er zeker van te zijn dat er geen scheur in het schoorsteenkanaal zit.

Afbeelding
advertentie
advertentie