Afbeelding
Eempers

Remwegdemonstratie bij de Postiljon

17 november 2018 om 14:01 lokaal

SOESTERBERG Op initiatief van verkeersouders van de chr. Basisschool De Postiljon kregen leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 vrijdag een verkeersles in de praktijk. Een instructeur van Veilig Verkeer Nederland verzorgde een remwegdemonstratie op de straat voor de school.

Jan van Steendelaar

De remwegdemonstratie is een spectaculair evenement om te laten zien welk effect snelheid heeft op de remweg van auto's. De instructeur liet eerst zien hoe lang de remweg is van een auto met een snelheid van dertig kilometer per uur en daarna een remweg met vijftig kilometer per uur. Het was voor iedereen duidelijk dat 50 km/uur in een woonwijk veel te hard is en daardoor levensgevaarlijk. Voor de kinderen werd het duidelijk dat een auto niet in één keer kan stilstaan.

Naast de remwegdemonstratie was er ook een vijftal activiteiten op het schoolplein die direct of indirect met de remweg te maken hadden, zoals een parcours fietsen met een mobieltje in de hand. Omdat per 1 januari het verboden wordt om op de fiets te bellen of te appen wilden de verkeersouders de kinderen bewust maken van het waarom. De kinderen ervaarden nu dat het toch wel lastig is om  te fietsen, tegelijkertijd de verkeersregels toe te passen n ook nog  op het mobieltje de som te lezen en op te lossen.

Verder leerden de kinderen dat ook de fiets en zij zelf een remweg hebben, dat het belangrijk is dat de fietsverlichting goed werkt en dat een bekeuring voor het niet in orde hebben van de fietsverlichting heel veel weken zakgeld kost. Omdat dit initiatief toegejuicht word door politie en gemeente waren de wijkagent en onderwijswethouder Harrie Dijkhuizen aanwezig. Ze waren zeer enthousiast.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie